Στην μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα, την Τρίτη στην Αθήνα, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίστηκε φορώντας μία… Παλαιστινιακή μαντίλα(!).
Προφανώς θέλησε με αυτό τον τρόπο να συμβολίσει την τοποθέτηση του ίδιου και του κόμματος που ηγείται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, αν και δεν πρόκειται παρά για μία φθηνή, επικοινωνιακή κίνηση. Γιατί η ουσία είναι αλλού:
Είναι ή δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, στο όνομα των οποίων «πίνει νερό» ο ΣΥΡΙΖΑ, συνυπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού;
Είναι ή δεν είναι οι ΗΠΑ του Ομπάμα, την πολιτική του οποίου έχει επανειλειμμένα εκθειάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη του κόμματος, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά το Ισραήλ, που δηλώνουν ότι το κράτος – τρομοκράτης της Μεσογείου βρίσκεται σε «αυτοάμυνα»;
Και μήπως ο κ. Τσίπρας φορούσε παλαιστινιακή μαντίλα όταν συναντιόταν με τον «χασάπη» Σίμον Πέρες, λίγες εβδομάδες μετά την ανάδειξή του κόμματός του στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;
Ή τι σημαίνει η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον άξoνα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες»;
Η καταδίκη κάθε συνεργασίας με τους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι θέμα αρχής, αλλά τίθεται στη «ζυγαριά» των συμφερόντων του ελληνικού καπιταλισμού στη Μέση Ανατολή;
Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε πολιτικό πρόσωπο και κάθε κόμμα δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει την αλληλεγγύη του με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο.
Όμως αν δεν συνοδεύεται η συμβολική πράξη από την πολιτική συνέπεια, τότε το Παλαιστινιακό μαντήλι δεν καταντά παρά ένα πουκάμισο αδειανό…
Γ.Μ.
Εγώ πάλι πιστεύω πως η μαντίλα απλά δεν ταιριάζει με το καρώ πουκάμισο.
Σοβαρά τώρα:Αν ο Τσίπρας δεν συμμετείχε στη διαδήλωση,θα κατηγορούνταν γι αυτό.Ενώ τώρα κατηγορείται για τη μαντίλα.
Σκεφτείτε μόνο πόσο μετράει επικοινωνιακά, για τα διεθνή ΜΜΕ,ένας (ας πούμε) εν αναμονή πρωθυπουργός του δυτικού κόσμου,να φορά παλαιστινιακή μαντίλα σε διαδήλωση.
επικοινωνιακα=αερας κοπανιστος…απαντηση στα επιχειρηματα που εξεφρασε δε βλεπω…
Επίσης καλό είναι τέτοια άρθρα που αποτελούν πολιτική πολεμική να είναι επώνυμα και όχι με ένα αινιγματικό Γ.Μ.
Γιατί; Μαζεύετε ονόματα ενόψει κυβερνητικής προοπτικής;
πολυ πιθανο… κουιζ: η χρυση αυγη πηγε από το 0,04% στο 25 (προ δολοφονιας φυσσα) με τις ψηφους κυριως των νεοδημοκρατων (γιατι ο καρατζαφερης μια ζωη ηταν στο 3% και λιγοτερο παλιοτερα)…ο ξυριζα πως πηγε απο το 2,9999% στο 25%???? φυσικα το ερωτημα ειναι ρητορικο…
μη ψαχνετε ονομα . ψαξτε αντεπιχειρηματα…κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει οτι εχει δικιο στην κριτικη του…διοτι επιθετει πραγματικα γεγονοτα που δεν επιδεχονται ερμηνειας…
α, τωρα η κριτικη εγινε πολιτικη πολεμικη…”οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας” τζωρτζ μπους τζουνιορ…
Η υπογραφή ενόχλησε η άποψη η ίδια;
Η πολιτική πολεμική είναι η αναφορά ότι είχε δει τον χασάπη Σιμόν Πέρες; Άμα δεν μπορεί να ξεχωρίσετε την πολιτική κριτική από την πολεμική να μην τον συναντούσατε το χασάπη Σιμόν Πέρες.
To κείμενο επώνυμο! Το σχόλιο ανώνυμο;
τισα ςνοιαζει το ονομα;;ασφαλιτες ειστε;;; την αξια του σχολιου δεν την κανει το ονομα, αλλα το περιεχομενο…και ο μιχαλολιακος να το εκανε, αυτο δεν ακυρωνει τη ανικανοτητα σας να απαντησετε πειστικα…αλλα τι λεω για καποιον που εχει σαν προεκλογικο προγραμμα το προγραμμα του σαμαρα πριν το 2012…
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της αναμονής. Το ταξίδι και οι συνοδοιπόροι είναι η ουσία!
η συναντηση με εναν χασαπη ακι δολοφονο αμαχων δεν μπορει να βρει καμια δικαιολογια…τον καταγγελεις γνησια;;;δεν συναντιεσαι;;; period.