.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γιατί στοχοποιείται μία «φανέλα» του εκπαιδευτικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη;


zaganidisΘανάσης Τσιριγώτης

Ανοιχτό γράμμα

Η ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται μέρες τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης με αναφορά τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη, στέλεχος των αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση ούτε προσωπικό ζήτημα.

Η τρικέφαλη Λερναία Ύδρα (ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, ΠΑΜΕ), παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι αρνούνται – προς το παρόν – να προσυπογράψουν τις αθλιότητες του ΠΑΜΕ για οικονομικές ατασθαλίες του Χ.Ζ., επέλεξε λάθος χρόνο και τρόπο. Διαπράττει έτσι κάτι χειρότερο από έγκλημα. Διαπράττει πολιτικό σφάλμα. Την ώρα κατά την οποία το κυρίαρχο σύστημα σπάζει την «γραμμή μαζινό» και αμφισβητεί θρασύτατα τον εργατικό σύμπαντα κόσμο, η συνδικαλιστική τρόικα δείχνει τον … Ζαγανίδη!

Απίστευτα πράγματα. Είναι κατανοητές οι δεσμεύσεις και οι δουλείες καθώς και η μικροκομματική σκοπιμότητα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε συσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου, αποτύπωση του κύριου εχθρού και ταξική ψυχραιμία. Αλλιώτικα, ο κόσμος των σχολείων τραυματίζεται διπλά από την άρση της εμπιστοσύνης της ομάδας των τριών στον δημοφιλή και εκλεγμένο πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Ακόμα κι αν εκκινήσουμε από την υπόθεση εργασίας ότι ο ΧΖ συμπεριφέρεται «βοναπαρτικά» αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τους συγκεκριμένους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, τις απαιτήσεις των στιγμών και την ανάγκη να μετακινήσουμε το «βουνό» που βρίσκεται μπροστά μας.

    Ποιον λοιπόν υπηρετεί το πυρ ομαδόν κατά του Χρήστου Ζαγανίδη;
    Γιατί επιλέγεται ο συγκεκριμένος χρόνος;
    Γιατί στοχοποιείται μία «φανέλα» του εκπαιδευτικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη;
    Ποιος και γιατί βάζει βούτυρο στην απαξίωση του συνδικαλισμού;

Αν η δικαιολόγηση μιας πράξης καταντάει χειρότερη απ’ την ίδια την πράξη, τότε χρειάζεται η ομάδα των τριών να αλλάξει πορεία.

Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι μομφές (αφήνω κατά μέρος τις άτεχνες ραδιουργίες να χαρακτηρίζουν τους κατασκευαστές του ΠΑΜΕ) και να γυρίσουμε σελίδα.

Να υπάρξει αγωνιστική και έντιμη συνεννόηση.

Ένα συμβόλαιο ταξικής κατανόησης και κλαδικής συσπείρωσης.

Οι καιροί ου μενετοί.

Πηγή: alfavita.gr

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

7 Σχόλια στο "Γιατί στοχοποιείται μία «φανέλα» του εκπαιδευτικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη;"

Η. Τ.

Πέρασε ο καιρός των «καπετανέων», που ταυτίζανε το κίνημα με τον εαυτό τους, καταφεύγοντας και στα αναπόφευκτα μέσα και πρακτικές…
Εχουμε και καλύτερες (και καθαρώτερες) φανέλες, που θα μπορούσαμε να τις ανεμίζουμε χωρίς φόβο να μας κάνουν κάποιοι ραδιούργοι «ρόμπες», αλλά δεν το κάνουμε.
Στην καθαρή φανέλλα δεν πιάνει γλίτσα.

Σ.Π
thanos

Γιατί το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ επίμονα αρνείται να παρουσιάσει στοιχεία και πετά μόνο κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει έστω και ένα στοιχείο;

Γιατί; ΚΚΕδες γιατί δεν παρουσιάζετε στοιχεία;

Ηλίας Τζ.

http://www.edupame.gr/sites/default/files/%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%20%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%A7.%CE%96%2019_5_2016.doc
Οι κατηγορίες είναι συγκεκριμένες, σοβαρώτατες, τα στοιχεία τα παραθέτουν, η «καισαρική» αλαζονεία του κυρίου κρατάει χρόνια, όπως φαίνεται, (χρησιμεύει και στη συσκότιση διαχείρισης ….), προφανώς το θέμα σοβεί μερικά χρόνια και τώρα με τους πρόσφυγες απλά «παράγινε», δεν είναι επιλογή της στιγμής.
Δεν είναι υποχρεωμένος ο οιοσδήποτε ταμίας να λούζεται τις «ακροβασίες» (έκφραση χαμηλού προφίλ…) του οιουδήποτε, ούτε να ρισκάρει την προσωπική και παραταξιακή του υπόληψη.
Το ΠΑΜΕ, όπως φαίνεται, έκανε ό,τι μπορούσε για να επαναφέρει τον κύριο στα καταστατικά και συνδικαλιστικά πλαίσια, και κατέφυγε στο έσχατο μέσο (που ….αμεσοδημοκρατικά(!) πρέπει να θεωρείται ΠΡΩΤΟ!) της δημοσιοποίησης, για να προστατέψει το σωματείο και ασφαλώς τον εαυτό του.
Και θάλεγα, πως και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του συγκεκριμένου χώρου, οφείλουν κάποιες εξηγήσεις, αφού φέρονται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ να γνωρίζουν κάτι…
«Στην προτελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, σε μια τελευταία προσπάθεια, συντάξαμε από κοινού, ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις, ανακοίνωση προς τα σχολεία , που καλούσε τους συναδέλφους να σταματήσουν να δίνουν χρήματα, αλλά να συνεχίσουν μόνο με είδη, ώστε να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση».
Αρκετά έχει τραβήξει ο συνδικαλισμός από τους παραδοσιακούς εργατοπατέρες, μη φτιάχνουμε και «αριστερούς».

Ανώνυμα

Η καλύτερη απάντηση είναι αυτή της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων
http://www.pandiera.gr/%CE%B3-%CF%83-%CE%B5%CE%84%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84/
Πάντως αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι στην όλη «επιχείρηση» συμμετέχουν ΔΑΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ, με το ΠΑΜΕ να κάνει την βρώμικη δουλειά!
Ηλία Τζ. άκουσε τι λένε οι εργαζόμενοι

Ηλίας Τζ.

Θα άκουγα, αν ήταν η πρώτη φορά, που οι «εργαζόμενοι» οπαδοί τρέχαν πίσω από εργατοπατέρες για να φάνε τους «εαμοβούλγαρους», με κάθε τίμημα. Τώχουμε ξαναδεί το έργο του «Λαού» που ταυτίζεται με τους «λαϊκούς καταχραστές» του. Το γενικό «Πασόκ» της ελληνικής κοινωνίας δε θα ψοφήσει εύκολα….
Αλλά οι δημόσιες καταγγελίες είναι συγκεκριμένες και δεν αναιρούνται σε Γ.Σ. οπαδών, που ακούνε κομμουνιστής και αφρίζουν.
Θα τους περάσει….

Τ.Κ

Μιλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ που ξεβρακώθηκε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ και Ε.Κ στη βουλή ψηφίζοντας παράταση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής της μπουρζουαζίας παρά τα χρέη του προς τρίτους,ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και εργαζόμενους.Και μετά όταν φορτώθηκαν τα χρέη του Μεγάρου στο λαό ,πάνω από 300 εκ. αυτοί σκύβοντας και γλύφοντας το δάπεδο ψήφισαν παρών.Οι τσανακογλύφτες του καπιταλισμού παραδίνουν μαθήματα στους άλλους και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντί να τους καταγγείλει συγκεκριμμένα μιλά γενικά και αόριστα..περιμένοντας τη συνεργασία… και ίσως έχοντας κι’αυτή λερομένη τη φωλιά της.

wpDiscuz