.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Βραβείο Σθένους» στον Τσίπρα: όταν η αστική τάξη παραδίνει μαθήματα τακτικής και στρατηγικής….


Παναγιώτης Μαυροειδής

Πολλοί ειρωνεύτηκαν, ενώ άλλοι γέλασαν με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους που απένειμε  η γαλλική επιθεώρηση «Politique Internationale» στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Και όμως…Είναι μια αφορμή να δούμε βαθύτερα τα πράγματα.

Ο εκδότης της επιθεώρησης Patrick  Wajsman  στην ομιλία του κατά την απονομή είπε ότι ο κύριος λόγος που αποφάσισαν να κάνουν αυτή την τιμή στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν:

«το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, παρά τους αντίθετους προσανατολισμούς που αρχικά είχε ο πολιτικός του χώρος, βρήκε το θάρρος να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αποφεύγοντας έτσι καταστροφικές συνέπειες για όλους μας».

Και συνέχισε:

«Είχε το θάρρος να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είναι άνθρωπος με αποφασιστικότητα και σιγουριά (…) Οι πραγματικοί ηγέτες είναι άνθρωποι ικανοί να κατανοούν το μήνυμα της ιστορίας και να βάζουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις σε δεύτερη μοίρα όταν χρειάζεται, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν ένα χαιρέκακο και ειρωνικό σχόλιο ενός κάποιου Πάσχου Μανδραβέλη ή άλλου από το στρατόπεδο του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» (…και σε  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ)

Δεν πρόκειται όμως περί αυτού: Ο Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται τα παραπάνω ως ειρωνεία αλλά, με την αποδοχή του βραβείου και όλων των συμβολισμών που αυτό εκπέμπει, πραγματικά ως έπαινο.

Η βράβευση Τσίπρα καταδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά του λεγόμενου  «αριστερού, ριζοσπαστικού» χώρου στην επιτυχή επέλαση  της αστικής, μνημονιακής επίθεσης.

Ακόμη περισσότερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν το κρύβει αυτό, αλλά το παινεύεται  ανοιχτά. Το «πουλάει» μάλιστα, κομπάζοντας  με περηφάνεια όταν πολλοί επισημαίνουν ότι ο Τσίπρας αποδεικνύεται ο πιο φιλο-ευρωπαίος (αλλά και ο πιο φιλο-Αμερικανός) πρωθυπουργός, πετυχαίνοντας εκεί που απέτυχαν οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος.

Αυτή είναι η πικρή και βαριά αλήθεια και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένας πραγματικός ιστορικός απολογισμός.

Μέσω της πολιτικής στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ η αστική τάξη παρέδωσε μαθήματα στρατηγικής και τακτικής.

Ο δε Τσίπρας (και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά) με τη σειρά του πράγματι κατήγαγε μια καταφανή νίκη μέσω της ενσωμάτωσης μιας ετερόμορφης κοινωνικής διαμαρτυρίας και τελικά της αδρανοποίησής της.

Από την απόφαση του Eurogroup το Φλεβάρη του 2015,  έως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και την μετατροπή του σε ΝΑΙ την επόμενη μέρα, όλα διαπερνιούνται από την ίδια συνεκτική «κόκκινη γραμμή» εξουδετέρωσης των όποιων αριστερόστροφων ρηξιακών τάσεων.

Μια «κόκκινη γραμμή» που χαράχτηκε και υπηρετήθηκε με ακρίβεια (και  με ρίσκο!), όχι από ένα «άλλο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ακριβώς από τον ίδιο ΣΥΡΙΖΑ του «μένουμε Ευρώπη», του «διακυβερνούμε το ίδιο κράτος», του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος» και του «μένουμε ΝΑΤΟ», αλλά ωστόσο «είμαστε ως αριστερά στην κυβέρνηση».

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή την ουσία του πραγματικού προ-κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, πλείστα ρεύματα της αριστεράς, δε θέλησαν ποτέ να δουν και να αντιπαλέψουν. Αντίθετα, με αφέλεια ή πολιτική ανικανότητα και λάθος εκτίμηση, «βάφτισαν το κρέας ψάρι» για να συμμαχήσουν μαζί του.

Ειδικά πρέπει να επισημανθεί ο αρνητικός ρόλος όσων στήριξαν, θεωρητικά, πολιτικά και κινηματικά «από τα αριστερά» το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί κυρίως που προστάτευσαν- ομολογουμένως επιτυχώς- την ηγεσία του  από τις εξ αριστερών κριτικές, λοιδορώντας τες αυθαίρετα ως βιασύνη για «έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα» (λες και πρότεινε κανείς στον Τσίπρα να κάνει …επανάσταση).

Αρκετοί από αυτούς σήμερα, αντί για γενναία αυτοκριτική, μιλούν με όρους μεταφυσικής για «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ και «προδοσία» Τσίπρα. Έχουν μάλιστα την απαίτηση να συμμαχήσει και η αντικαπιταλιστική αριστερά μαζί τους (κουνώντας αλαζονικά και το δάχτυλο!), πάνω στην ίδια αποτυχημένη πολιτική στρατηγική ενός ρηχού αντιμνημονιακού μετώπου, νεφελωμάτων περί «παραγωγικής ανασυγκρότησης» γενικά και ξανά μανά μιας «αριστερής κυβέρνησης» ως μαγική ράβδο που θα λύσει τα προβλήματα.

Οι αποτυχίες, τα λάθη και οι ήττες είναι πάντα στο πρόγραμμα. Η πανομοιότυπη όμως επανάληψή της, αξίζει «Βραβείο Ανοησίας» και αυτό ας μη βιαστεί κανείς να το παραλάβει.

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "«Βραβείο Σθένους» στον Τσίπρα: όταν η αστική τάξη παραδίνει μαθήματα τακτικής και στρατηγικής…."

Ανώνυμα
Απορώ με Τας Απορίας Σας! Εάν δεν καταλάβατε και κατανοήσετε τόσο Ιστορικα Πολιτικά όσο και Ιδεολογικά ότι η Χώρα μας Είναι Αποικιοκρατούμενη … Κατάσταση τόσο θα παλεύεται σαν τον Δον Κιχιώτη! Σαυτήν Την κούρσα (Σκυταλοδρομίας/Σκυλοδρομίας) της Αποικιοκρατίας που ξεκίνησαν οι Άγγλοι στην πρώτη στροφή φάγαν Ζωντανούς τους Γάλλους δώσαν την Σκυτάλη στους Yankees χωρίς να την … αφήσουν! Και τρέχουν μαζί χωρίς να κουράζωντε τόσες δεκαετίες διότι είναι Καβάλα στης Πλάτες των Λακεδοραγιάδων των Πολιτικών και Πολιτειακών και Του Ελληνικού Λαού και Του Μέλλοντος Του! Αυτοί οι «Δικοί» μας οι Διαχειριστές μιας Ξένης Εξουσίας στην Χώρα μας Είναι Συγκοινωνούντα Δοχεία! Κοινώς παρανομαστής Τους ως Πρέπει είναι ο Αντικουμμουνισμός/Ανθελληνισμός Τους! π.χ. από Ελ. Βενιζέλο ως USA Χούντα από Φασίστα Μεταξά ως Κυπριακό από Επιβολή Εμφυλίου Πολέμου (Εκτελέσεις κατά δεκάδες χιλιάδες και Εξορίες και την Δεκαετία του 50) … μέχρι ΤΩΡΑ!!! ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΈΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! Ακόμη και στο Όνομα Του Θεανθρώπου που Ορκίζωονται Είναι ΨΕΜΑ έχουν για Κάλυμμα τους Βογιάρους Ρασοφόρους Ράσπουτιν! Συγκοινωνούντα…. ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΑ!!! ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ!!! Ο «Αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας είναι Το Ζενίθ* της Υποταγής Υπότελειας Υποδούλωσης!!! *Εάν «δοκιμάσουμε» και το ΚΚΕ λέτε να υπερφαλαγγίση τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Είμαστε Σίγουροι ΟΧΙ! ΔΙΟΤΙ Ο Λαός όχι μόνο θα ναι… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΝΕΡΟ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑ (ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ!!!)

«Και θεωρούμε ΠΡΑΞΗ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΠΡΑΞΗ καταισχύνης, ΠΡΑΞΗ ταπείνωσης του ΚΑΘΕ Πολίτη Αυτής της Χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων Ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν. Όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν, να εξαγοράσουν τη στήριξή στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό, αν τους αφήσουμε, ΟΧΙ μόνο το Ψωμί, αλλά και το ίδιο το Τραπέζι και τις καρέκλες και το ΣΠΙΤΙ να Αρπάξει. Αν ΑΥΤΟ δεν ΕΙΝΑΙ ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ τότε νομίζω ότι οι ΛΕΞΕΙΣξ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ » (Αλέξης Τσίπρας, 21 Μαρτίου 2014, Γιάννενα/ΕΛΛΑΔΑ).

Δηλαδή τί θέλετε πλέον;;; Τί περιμένετε πλέον;;; Ανάταση;;; Ανάσταση;;;

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΑ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

ΥΓ. Και λέγε λέγε ο Χριστιανός Τρελάθεικα και από ……!

Ανώνυμα

Μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε καποιο παράδειγμα «αριστερόστροφης ρηξιακής τάσης» και απο ποιον πολιτικο χώρο προερχόταν , γιατι εγώ δεν θυμάμαι κανένα… Ευχαριστώ!

Ανώνυμα
1ον. Χωρίς την έγκριση και την άδεια των Yankees η Τουμπουρλουκία δεν πουλά ούτε φωτοβολίδα πασχαλινή! 2ον. Τα βλήματα και τα «βλήύτα» της Αναβοζίας πήγαιναν για να χρησιμοποιηθούν σε ένα Νεοταξικό Βρώμικο Πόλεμο που κάνει ένα Κράτος/Καθεστώς μεσαιωνικού και απάνθρωπου χαρακτήρα και δομών! 3ον. Είναι Ανήθικο Ατιμο Αλήτικο Αισχρό τα δίποδα βλήματα να θέλουν πάση θυσία τα χρησιμοποιηθούν τα άλλα βλήματα που έχουν ημερομηνία λήξεις (Ληγμένα) για να σκοτώσουν κόσμο γυναικόπαιδα και αμάχους και μάλιστα με το Αζημείωτο (66 εκατομμύρια)! 4ον. Προσθέτουμε στο σημείο 1ον. ότι επάρθει και άδεια από την Τρόικα (θεσμούς τους βάφτισαν οι … παπάδες!) για να κονομήσουν και οι λιγδοχαρτογιακάδες! 5ον. Τα βλήματα δεν πρέπει να πουληθούν όχι μόνο για 66 εκατ. αλλά ΟΥΤΕ για 666 εκατ.! Διότι μπαίνει και συμμετέχει και η ΤουμπουρλουΑναβοζία σε ενεργεί συμμετοχή σε έναν Πόλεμο ξένων και βρώμικων Συμφερόντων ΤΩΝ φονιάδων των Λαών!!! 6ον. Και 6ον. Είναι Σύμπτωση η τιμή 66;; Πολλά 6άρια βλέπω!!! (Άλλωστε 300.000 είναι τα βλήματα δηλαδή ξανά το 3 στο … 6άρι!) 1. ΥΓ. Όλοι μιλούν ότι «χάσαμε» από την πώληση 66 εκατ.! Το σε ποιούς θα έφερνε την καταστροφή και θάνατο αυτό η πώληση δεν θέλουν να το δούν και να το πούνε! ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΡΟΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ!… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz