.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Βουλιάζει ο ΔΟΛ, στα αμπάρια του 500 εργαζόμενοι» (Βίντεο)


ΘΕΜΑ: «Βουλιάζει ο ΔΟΛ, στα αμπάρια του 500 εργαζόμενοι»

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου φιλοξένησε τον Τάσο Αναστασιάδη, 35 χρόνια εργαζόμενο στο ΔΟΛ και επί χρόνια εκπρόσωπο δημοσιογράφων σΤΟ ΒΗΜΑ και τον Παναγιώτη Σκουτέρη, μέλος της Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ και του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών).

Μετά σχεδόν από έναν αιώνα πορείας στον χώρο της ενημέρωσης, από όταν ιδρύθηκε, ο ΔΟΛ οδεύει προς οριστικό λουκέτο.

Περίπου 500 εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες (συντάκτες, τεχνικοί, υπάλληλοι κ.α.) αντιμετωπίζουν άμεσα πλέον, μετά την πολύμηνη απληρωσιά, τον εφιάλτη της ανεργίας.

Στο ίδιο φάσμα εργασιακής ανασφάλειας, και μισθολογικής ένδειας βρίσκονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που αποτέλεσαν ίσως ένα από τα πρώτα πειραματικά εργαστήρια του αντεργατικού καθεστώτος των μνημονίων.

-Πώς στέκονται οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος απέναντι σε αυτή την κατάσταση;

-Πώς επιχειρεί η εργοδοσία και οι υποτακτικοί της εντός του ομίλου να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους υπό το καθεστώς του φόβου για το αβέβαιο αύριο;

-Τι ρόλο έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια οι τράπεζες αλλά και οι κυβερνήσεις αλλά και πώς ο Ψυχάρης βρήκε τα δεκάδες εκατομμύρια που δε δήλωνε επί χρόνια στα πόθεν έσχες του;

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση;  

-Η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες ενώσεις πώς έριξαν νερό στο μύλο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας;

-Υπάρχουν δυνατότητες έστω και σήμερα να έρθει στο προσκήνιο το δίκιο των εργατικών δικαιωμάτων και πώς;

Σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στην εκπομπή, που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 18.00 μέχρι τις 19.00.

Στην επιμέλεια και την παρουσίαση ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης ενώ τον ήχο ρύθμιζε ο Παναγιώτης Ζέκιος.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς της Ελλάδας.

Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική εκπομπή:

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.