.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου


Συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί κι άλλο η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, 100 περίπου από τους οποίους απειλούνται με απόλυση. Η πρόσφατη διήμερη (1 & 2 Νοέμβρη) απεργία που πραγματοποίησαν με συμμετοχή 72% οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, έρχεται σαν συνέχεια των απεργιών που ξεκίνησαν από τον Φλεβάρη του 2017, μετά τη συγκρότηση του σωματείου τους. Ο αγώνας τους αυτός που αξίζει να στηριχτεί, την τελευταία περίοδο βρίσκεται σε αποφασιστικό σημείο καθώς 30 Νοέμβρη λήγει η σύμβαση 100 συμβασιούχων και για πρώτη φορά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θέλει να ενεργοποιήσει το “κώλυμα τριμήνου”, δηλαδή τον όρο ότι δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει χαρτιά στη νέα προκήρυξη όποιος εργάζεται τους τελευταίους τρεις μήνες στην υπηρεσία ασύλου!

Διαβάστε στη συνέχεια το ψήφισμα αλληλεγγύης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

Σωματείο Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ για να μην περάσουν οι απολύσεις των 100 περίπου εργαζόμενων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στον Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Οι συμβασιούχοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου και έχουν αδιάλειπτα εργαστεί για την διαχείριση του τεράστιου όγκου των αιτημάτων ασύλου που δέχτηκε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Βιώνοντας μάλιστα μια συνεχή υποβάθμιση και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων τους, όπως αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών, υπερωριών και αποζημιώσεων, άρνηση δικαιώματος αναρρωτικής άδειας με πλήρεις αποδοχές, καθώς και αναδρομική περικοπή – ακόμη κι από το 2014! – ημερομισθίων λόγω χορήγησης αναρρωτικών αδειών!

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δηλώνει προκλητικά ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, έχοντας σαν δικαιολογία την επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού για προσωπικό ορισμένου χρόνου. Όμως την ίδια στιγμή που απολύει έμπειρο προσωπικό για να ανακυκλώσει την ανεργία, μεθοδεύει τον αποκλεισμό του υπάρχοντος προσωπικού από τις νέες προσλήψεις της Υπηρεσίας Ασύλου.

Οι απολύσεις των συμβασιούχων θα οδηγήσουν μαθηματικά στην υπολειτουργία της Υπηρεσίας, με συνέπεια την επιβάρυνση του παλαιότερου έμπειρου προσωπικού της Υπηρεσίας Ασύλου και σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συσσωρευμένων υποθέσεων, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους αιτούντες άσυλο αλλά και στην πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού.

Την ώρα που σημειώνεται νέα αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περίπου 8.000 ανθρώπων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στους οποίους προστίθενται κι άλλοι χιλιάδες στην ενδοχώρα, η πραγματικότητα είναι ότι η διαχείριση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων και του όγκου δουλειάς που συνεπάγονται, απαιτεί μαζικές προσλήψεις και όχι απολύσεις.

Είμαστε στο πλευρό τους. Απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεων τους, την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ενιαία εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz