.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Ασφαλίτες- Αυριανιστές- Υποκείμενα» αποκαλεί το ΠΑΜΕ-ΕΤΕ ταξικούς αγωνιστές!


GAITHSΑνακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του ΠΑΜΕ στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδας (ΕΤΕ), προκειμένου να «απαντήσει» στην Πρόταση Προοπτικής.

Η Πρόταση Προοπτικής διακίνησε σε εκατοντάδες εργαζόμενους την ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, σχετικά με το προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί) όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν συμπράξει σε κοινό προεδρείο με τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά αυτή η τακτική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δεν εμφανίζεται μόνο στην ΕΙΝΑΠ. Σε μια σειρά από ομοσπονδίες και σωματεία ακολουθούν αυτή την τακτική. Εξάλλου και στον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας το ΠΑΜΕ βρίσκεται σε κοινό προεδρείο με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα εκεί το ΠΑΜΕ αποδέχτηκε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ που έκανε λόγο για προεδρείο των 4 παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ), αλλά όχι και αντιπροσωπευτικό, αφού απέκλειε την Πρόταση Προοπτικής (2 έδρες, όσες και το ΠΑΜΕ). Παράλληλα το ΠΑΜΕ-ΕΤΕ διατηρεί μία απόσπαση παραπάνω από αυτή που δικαιούται, αποκλείοντας την Πρόταση Προοπτικής εντελώς.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΕΤΕ στην ανακοίνωση της καταλογίζει στους αγωνιστές της Πρότασης Προοπτικής ασφαλίτικες και βρώμικες μεθόδους (!) ενώ τους κατηγορεί πως βούτηξαν στο βούρκο του «αυριανισμού». Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν σχέση με τέτοια υποκείμενα!!

Πρόκειται για πρωταφανή επίθεση και χαρακτηρισμούς που το ΠΑΜΕ-ΕΤΕ δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε για στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Φαίνεται πως για το ΠΑΜΕ, η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η κριτική, και η ενημέρωση των εργαζόμενων θεωρείται ασφαλίτικη μέθοδος και βούρκος, ενώ οι ταξικοί αγωνιστές θεωρούνται υποκείμενα!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια της παράταξης του ΠΑΜΕ στην Εθνική Τράπεζα. Εντάσσεται σε μια συνολική επίθεση που επιχειρεί η ηγεσία του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, απέναντι στις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις-ταξικά σχήματα, με συκοφαντικές επιθέσεις, λασπολογίες, ψεύδη, στοχοποίηση αγωνιστών. Δυστυχώς τους απασχολεί λιγότερο η στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αυτή την περίοδο.

ΥΓ. η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στην ΕΤΕ έχει πλήθος ανυπόστατων καταγγελιών. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων –ταξικών σχημάτων καλούν το ΕΚΑ να νομιμοποιήσει σωματείο που επιτρέπει την επιστολική ψήφο. Η αλήθεια είναι πως όλα τα σωματεία «με επιστολή ψήφο» (εκτός από αυτό το ένα) νομιμοποηθήκαν και με την ψήφο των δυνάμεων της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ. Στάση αρχών ή μήπως όχι;

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση για να βγάλουν και οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους:

ENIAIA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Πριν λίγες μέρες κάποιοι από την παράταξη της «Πρότασης Προοπτικής» στέλνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λίγους μόνο συναδέλφους -και κυρίως στα μέλη της ΕΝΙΑΙΑΣ- διάφορα ψεύτικα και συκοφαντικά δημοσιεύματα που γράφονται σε διάφορα έντυπα και αναπαράγονται από συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Το πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό είναι: ΓΙΑΤΙ επιλέγουν συγκεκριμένους παραλήπτες και δεν απευθύνονται σε όλο το προσωπικό;

Τα μηνύματα αυτά τα στέλνουν οι ίδιοι που χωρίς ίχνος ντροπής μας καλούσαν σε ενότητα, σε αντιμνημονιακά μέτωπα. Είναι οι ίδιοι που καλούσαν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν για να στηρίξουν τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι οι ίδιοι που στο τελευταίο συνέδριο της ΟΤΟΕ με τη στάση τους προτίμησαν να χάσει την έδρα στην Ε.Γ. που δικαιωματικά ανήκε στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και να την πάρει η ΠΑΣΚΕ. Είναι οι ίδιοι που καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε… ολονυχτίες!!! Λες και αν οι αγανακτισμένοι γίνουν ξενύχτηδες θα βελτιωθούν οι όροι ζωής μας… Είναι οι ίδιοι που καλούν το Ε.Κ.Α. να νομιμοποιήσει σωματείο που στο καταστατικό του επιτρέπει την επιστολική ψήφο (δι’ αλληλογραφίας δηλαδή συμμετοχή στο κίνημα). Είναι οι ίδιοι που στο τελευταίο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ταύτισαν το ΠΑΜΕ με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι χωρίς τη δράση του ΠΑΜΕ καμία κινητοποίηση δεν θα γινόταν για το Ασφαλιστικό.

Μέσα λοιπόν από αυτά τα ψεύτικα και συκοφαντικά δημοσιεύματα γίνεται συνειδητά μια συστηματική προσπάθεια να χτυπηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συγκεκριμένα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τα δημοσιεύματα αυτά επικαλούνται δήθεν «συμφωνίες και ανίερες συμμαχίες» για το σχηματισμό προεδρείων σε διάφορες Ομοσπονδίες, όταν γνωρίζουν πολύ καλά την ξεκάθαρη θέση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στη συγκρότηση διάφορων προεδρείων διεκδικούμε τη θέση που μας αναλογεί με βάση την ψήφο των εργαζομένων. Από τη θέση αυτή συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζόμενων, να αγωνιζόμαστε για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση της πάλης στην κατεύθυνση υπεράσπισης των σύγχρονων και βασικών αναγκών σε συνεργασία πάντα με τους άλλους κλάδους εργαζομένων.

Είναι γνωστό ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν συμμετέχουν σε προγραμματικά προεδρεία, πόσο μάλλον σήμερα που οι συσχετισμοί δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι τόσο αρνητικοί για τα συμφέροντα των εργαζομένων… Η κάθε παράταξη αγωνίζεται σύμφωνα με τις δικές της θέσεις. Πολύ περισσότερο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν συμμετέχουν στην δημιουργία της χρεοκοπημένης γραμμής των «αντιμνημονιακών» προεδρείων.

Τους αριστερούς, τους έντιμους αγωνιστές τους διέκρινε πάντα μια εντιμότητα, ένα ήθος, μια λεβεντιά. Δεν κρύβονται ούτε χρησιμοποιούν ασφαλίτικες μεθόδους για να προσεγγίσουν εργαζόμενους. Απευθύνονται στους εργαζόμενους με το κεφάλι ψηλά, συγκρούονται συνδικαλιστικά με άλλες δυνάμεις φανερά με τις θέσεις τους και τα επιχειρήματά τους.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει πείρα από τέτοιες βρώμικες μεθόδους. Η συκοφαντία και το ψέμα είναι ένα όπλο που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον το σύστημα. Φαίνεται τώρα ότι κάποιοι από την «Πρόταση Προοπτικής» για να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, βούτηξαν στο βούρκο του «αυριανισμού».
Αυτοί που θέλουν να λέγονται αριστεροί, οι έντιμοι αγωνιστές, ούτε είχαν ούτε έχουν και ούτε θα έχουν σχέση με τέτοια υποκείμενα.

Υ.Γ. Θα μας καλέσουν άραγε ύστερα και από αυτά σε ενότητα και κοινή δράση;Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 9
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

9 Σχόλια στο "«Ασφαλίτες- Αυριανιστές- Υποκείμενα» αποκαλεί το ΠΑΜΕ-ΕΤΕ ταξικούς αγωνιστές!"

thanos

η παρακμή και η γραφειοκρατική λογική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν έχει πάτο……
Το ότι έχει ανάγκη το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ να λέει και να γράφει τέτοια και τοσα ψέματα, σημαίνει πολλά για την ποιότητα που έχει αυτό το κόμμα, για το πόσο πρόβλημα έχει, για το τι διάολο κοινωνία θέλει.

Ο κομμουνισμός ως μια κοινωνία χωρίς τάξεις και κράτος, είναι αντίθετος με το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

thanos

Τ.Κ

Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ σε δύσκολες εποχές για το σύστημα,Οχτώβρης 2011,Δεκέβρης 2008,Δεκέβρης 1979,έπαιξε βρώμικο και προβοκατόρικο ρόλο.Η Αυριανή τους καλούσε το 2008 να αναλάβουν το ρόλο της αστυνομίας για την ..αποκατάσταση της τάξης.Τα ΚΝΑΤ τότε προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής και να κλείσουν τις σχολές.Σαν ένα αστικό κόμμα θα στέκεται πάντοτε μακρυά και απέναντι απ’τους μεγάλους αγώνες και θα προβοκάρει.Ούτε με τον κομμουνισμό έχει σχέση αλλά ούτε και μαχητική αριστερά μπορεί να θεωρηθεί.Τα συμφέροντα του κεφαλαίου υπερασπίζεται.

Κώστας Β.

Πόσο ψεύτες μπορεί να είστε;
Μόνο για τα περί επιστολικής ψήφου (αλλά και τα υπόλοιπα παρατράγουδα με την προσπάθεια νομιμοποίησης νόθων αντιπροσώπων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΑ) αναλυτικά εδώ:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8898840&textCriteriaClause=%2B%CE%93%CE%99%CE%94%CE%91

Όσο για τα παραμύθια που πουλάτε στον κόσμο περί δήθεν συμπαιγνιών του ΠΑΜΕ με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό με αφορμή τα προεδρεία, ενώ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την πάγια θέση των ταξικών δυνάμεων για αντιπροσώπευση της βούλησης των εργαζομένων ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ και χωρίς νοθείες και κομπρεμί, το «αυριανιστές» νομίζω ότι ταιριάζει γάντι…

Γνώστης

Κώστα Β. επειδή έθιξες το θέμα για την επιστολική ψήφο
Οι αιτιάσεις του ΠΑΜΕ περί επιστολής ψήφου προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, αφού νομιμοποιηθήκαν όλα τα σωματεία με επιστολή ψήφο (εκτός από ένα) με τις ψήφους του ΠΑΜΕ. Νομιμοποιήθηκαν μάλιστα με την δικαιολογία ότι το ΕΚΑ ξέχασε να προειδοποιήσει τα σωματεία που έχουν επιστολική ψήφο για τη διαγραφή τους αν δεν αλλάξουν το καταστατικό τους! Έχει και το ΠΑΜΕ βλέπεις αρκετούς αντιπροσώπους σε αυτά τα σωματεία. Φυσικά όλα αυτά σύντομα θα βγουν στην φόρα και θα φανεί ο ψεύτης.

σύνεδρος ΕΚΑ
Στον γνώριμο πλέον δρόμο του ψέματος και της διαστρέβλωσης το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Τόσο πολύ όμως και τόσο εξώφθαλμα;… Που είδες Κώστα Β. ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει νομιμοποίηση σωματείων με επιστολική ψήφο; Που ακριβώς; Γιατί και το άρθρο του Ριζοσπάστη που παραθέτεις δεν λέει κάτι τέτοιο. Λέει για ένα σωματείοτων επιστημόνων της ΔΕΗ που κόπηκε ως εκπρόθεσμο (στο οποίο είναι πλειοψηφία η ΠΑΣΚΕ και είναι εκπρόθεσμο στις αρχαιρεσίες, χωρίς να έχει ευθύνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι, και ούτε ο αντιπρόσωπος είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως στρεβλά γράφεται στο «Ρ») και το σωματείο της Wind-Victus όπου δεν έχει μέλος, ούτε εκλεγμένο, ούτε σύνεδρο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Που τα είδες λοιπόν όλα αυτά. Απλά σας ενοχλούν οι θέσεις αρχών. Είπαμε να γραφτεί-να γίνει δεκτό το σωματείο της Wind-Victus ως μέλος του ΕΚΑ, αλλά να μην πιαστούν οι επιστολικές ψήφοι και οι αντιπρόσωποι από αυτές στο συνέδριο, δηλαδή να μην συμμτέχουν σε αυτό. Που είναι το παρατράγουδο; Αυτό ισχύει για δεκάδες σωματεία, δεν τα διαγράψατε από το ΕΚΑ. Ας σταματήσει η γελειότητα. Όσο για τα προεδρεία, ας μην ξαναπούμε τα στοιχεία. Ποιά ανόθευτη βούληση των εργαζόμενων αποτυπώνει η ψήφιση της δεξιάς προέδρου της ΕΙΝΑΠ που ΔΙΩΚΕΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣ; Ποιά βούληση εργαζομένων αποτυπώνει η μη συμμετοχή του ΠΑΜΕ… Διαβάστε περισσότερα »
Τ.Κ

Γνωστό το ποίημα των ασφαλίτικων μεθόδων όταν η ηγεσία του ΚΚΕ καλεί τα Σ.Α ,δλδ ασφαλήτες,ΜΑΤ,να παλέψουν …μαζί με το λαό ΧΑ ΧΑ.Γιατί δεν μας το κατεβάζεις κι’αυτό απ’το Ριζ. Κώστα Β;Γνωστές εξάλλου οι σχέσεις σας όταν τον Οχτώβρη του 2011 εφαρμόζοντας ασφαλίτικο υπηρεσιακό σχέδιο περικυκλώσατε και περιφρουρούσατε τη βουλή.Το ξέχασες;

Ετεροδημότης

Αυτές τις μεθόδους (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ) ας τις κατανοήσουν επιτέλους όσοι προτείνουν »γέφυρες» με το ΠΑΜΕ στο σ.κ. (κοινές δράσεις, αγωνιστικά προεδρεία κ.λ.π.) Ας κατανοηθεί επιτέλους ότι το πρόβλημα του Περισσού βρίσκεται σε ότι κινείται αριστερά, σε όποια αριστερά, ενώ με μεγάλη άνεση συγκροτεί προεδρεία με ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ και σε πρωτοβάθμια σωματεία και σε δευτεροβάθμια, Ε.Κ. και ομοσπονδίες.

G.T.

Μάλλον δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους αυριανιστές!!! σας έχουμε και νέο: η γη γυρίζει ΟΧΙ γύρω από εσάς!
Σωματείο Εργοδηγών ΔΕΗ: κόπηκαν 4 αντιπρόσωποι του ΜΕΤΑ, γιατί πάνω από το 90% των ψηφισάντων ήταν με επιστολική ψήφο
ΠΕΠ ΔΕΗ: κόπηκαν 3 από τους 5 αντιπροσώπους (ΔΑΚΕ) ήταν με επιστολικές ψήφους
Καταμετρητών ΔΕΗ: κόπηκαν 3 από τους 4 αντιπροσώπους (ΔΑΚΕ) για επιστολικές ψήφους
Αγροτική Ασφαλιστική: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος (ΠΑΣΚΕ) για επιστολικές
Τράπεζα πρώην ΕΤΒΑ: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος (της ΠΑΣΚΕ) για επιστολικές
Ταμειακών Εθνικής Τράπεζας: κόπηκαν 4 αντιπροσώποι της ΠΑΣΚΕ (από τους 7) λόγω επιστολικών ψήφων
Οδηγών ΔΕΗ: κόπηκαν 5 αντιπροσώποι (από τους 6 του ΜΕΤΑ) για επιστολικές
Wind: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για επιστολικές ψήφους
Eurobank Ergasias: κόπηκαν 3 αντιπροσώποι (ΠΑΣΚΕ) για επιστολική

Γνώστης

Φίλε G.T.
Τα σωματεία που αναφέρεις (και γραφεί ο Ριζοσπάστης) νομιμοποιηθήκαν ΟΛΑ στο συνέδριο με ψήφους και του ΠΑΜΕ!!! Νομιμοποιηθήκαν και πολλά άλλα, δεκάδες σωματεία με επιστολική από τα οποία εκλέχτηκαν και σύνεδροι του ΠΑΜΕ!!!
Τι έγινε λοιπόν:
Στα σωματεία αυτά αφαιρέθηκαν οι επιστολικές ψήφοι και στην συνέχεια ξαναμοιράστηκαν οι έδρες! Για όλα τα σωματεία με τις επιστολικές ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία, εκτός από ένα σωματείο (που σημειωτέον ΔΕΝ είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Παρεμπιπτόντως ούτε και ο εκπρόσωπος της wind είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως ψευδώς γράφεται στο Ριζοσπάστη

wpDiscuz