.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αστυνομική βία σε βάρος 16χρονου μαθητή! Καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής


eikonaΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής καταγγέλλει κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στα Σπάτα με θύμα τον 16χρονο μαθητή Μ.Τ. Ο μαθητής προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό με τη βοήθεια μάλιστα “φουσκωτού αγανακτισμένου πολίτη”.

Την Παρασκευή 30.1.2015, στον κεντρικό δρόμο των Σπάτων, μετά από έλεγχο που έκανε περιπολικό της αστυνομίας σε ομάδα μαθητών, αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των μαθητών και με βίαιο τρόπο προσπάθησε να οδηγήσει στο περιπολικό τον μαθητή Μ.Τ που δεν είχε ταυτότητα. Σε βοήθεια του αστυνομικού προσέτρεξε «φουσκωτός» και «αγανακτισμένος» πολίτης που κτύπησε τον μαθητή με την ανοχή της αστυνομίας.

Ο μαθητής οδηγήθηκε προπηλακισμένος στο Α.Τ Σπάτων. Μετά την απελευθέρωσή του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, διάσειση, εκδορές και μώλωπες.

Το Δ.Σ καταγγέλλει την αυθαιρεσία και τη χρήση βίας σε βάρος του ανήλικου μαθητή, απαιτεί εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας πλήρη διερεύνηση του θέματος για τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου και για τη συμμετοχή στην υπόθεση «αγανακτισμένου» πολίτη με την ανοχή της αστυνομίας. Το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ Σπάτων, σε συντονισμό μαζί με άλλους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 6.2.2015, ώρα 13.30 .

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΛΛΗΝΗ 3.2.2015

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή Πάνος ΜιχαλόπουλοςΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.50% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz