.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αρνούνται το… μάδημα της απληρωσιάς στα πτηνοτροφεία Ζούρα


zoura_ergazomenoi

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με κύρια αιτήματα την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή δεδουλευμένων καθώς πλέον η απληρωσιά έχει ξεπεράσει τους 4 μήνες, αλλά και άλλα αιτήματα, απαντούν οι εργαζόμενοι οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα. Οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα είναι οι: ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ ΑΕ, ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ, ΑΛΚΟΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Ε., AGROFER ΑΕ, ΕΛΙΖΑ ΑΒΕΕ (υπάρχουν και άλλες επωνυμίες) και έχουν εγκαταστάσεις σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Στις επιχειρήσεις αυτές, που έχουν επιδοτηθεί κατ’ επανάληψη, εργάζονται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι πανελλαδικά.

Οι απεργίες ξεκίνησαν από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & υπαλλήλων γάλακτος, τροφίμων & ποτών.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, «η εργοδοσία προσπαθεί να σπάσει την απεργία με απεργοσπαστικό μηχανισμό που από τη μία θέτει εκβιαστικά διλλήματα και από την άλλη μοιράζει μισθούς επιλεκτικά και με προϋπόθεση να μπει κάποιος για δουλειά. Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων συνεχίζει να μην έχει πάρει δεκάρα».

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει συναντήσεις και καταγγελίες στα κατά τόπους ΣΕΠΕ, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται πως η εργοδοσία δεν πιέζεται ιδιαίτερα, από αυτές τις ενέργειες.

Η Ομοσπονδία απέστειλε έγγραφο με όλα τα παραπάνω αναλυτικά στοιχεία στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να ορίσει τριμερή συνάντηση. Παράλληλα κοινοποίησε και τα αιτήματα των εργαζομένων: Άμεση ανάκληση των απολύσεων, καταβολή των δεδουλευμένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου στην Τανάγρα, χορήγηση εβδομαδιαίων ημερών ανάπαυσης, κανονικών αδειών, νυχτερινής προσαύξησης, 8ωρων ενσήμων, αναλυτικών μισθοδοσίας και υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δ.Σ.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.33% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Αρνούνται το… μάδημα της απληρωσιάς στα πτηνοτροφεία Ζούρα"

MΠΑΤΗΣ ΒΑΣΗΛΗΣ

Ο μεγαλος επαναστατης στα νιατα του Ζουρας , αφου εγηνε ενας καθως πρεπει καπιταληστης….. στη εποχη αυτη βρικε την ευκαιρια να κανη αυτο που κανουν σημερα οι περισσοτερο καπιταληστες ΜΕΓΑΛΟΙ και ΜΗΚΡΟΙ, δηλαδη περικοπες μησθων , φεσια, τρομοκρατια και απολυσεις……..// Αρε Ζουρα μεγαλε για αυτα παλευες καποτε,,,……..//

Ανώνυμα

Οκ.

wpDiscuz