.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία στις τηλεπικοινωνίες, συντονισμός σε wind-vodafone


wind_vodafone_sΟι εργαζόμενοι διεκδικούν συμβάσεις

του Δημήτρη Σταμούλη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τρεις εταιρείας τηλεπικοινωνιών Γουίντ, Βόνταφον και Φόρθνετ-Νέτμεντ, μετά από σχετικές αποφάσεις των επιχειρησιακών σωματείων τους, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς.

Συγκεκριμένα, στην εταιρεία Γουίντ, η απεργία που έχει προκηρυχτεί από το επιχειρησιακό σωματείο έχει προγραμματιστεί για τις 4-5 Μαρτίου μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, η απεργία αυτή γίνεται με σκοπό να σταλεί το μήνυμα στη διοίκηση πως οι εργαζόμενοι στη Γουίντ διαμαρτύρονται για την μη υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι, επίσης, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, αυτή την στιγμή, υπογράφουν με ατομικές συμβάσεις, ενώ η εργοδοσία συνεχίζει να απολύει αλλά και «αξιοποιεί» τα λεγόμενα «κοινωνικά» προγράμματα βάουτσερ της ληστρικής εκμετάλλευσης. Να σημειωθεί δε, ότι την ίδια ώρα που η εργοδοσία δήθεν δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς να υπογράψει σύμβαση, ζητάει πίστωση χρόνου και «πάγωμα» των διαδικασιών.

«Η μόνη πραγματική εγγύηση του μισθού μας είναι η συλλογική σύμβαση» δήλωσε στο Πριν ο Στέφανος Μάλαμας, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στην Γουίντ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της απεργίας. Όπως σημείωσε, στους χώρους εργασίας έχουν γίνει πολλές περιοδείες σε Αθήνα, Ιωάννινα, Λαμία κ.α. και οι εργαζόμενοι συμφωνούν για την αγωνιστική γραμμή διεκδίκησης του σωματείο. Σημαντική εξέλιξη είναι, όπως υπογράμμισε, η προσπάθεια κοινής δράσης επιχειρησιακών σωματείων ώστε η ισχυρή διαμαρτυρία μας να ακουστεί στους ιθύνοντες των τηλεπικοινωνιών.
Πράγματι, το επιχειρησιακό σωματείο της Βόνταφον έχει προκηρύξει απεργία για την ερχόμενη Τρίτη με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ και αντίστοιχα το σωματείο σε Φόρθνετ-Νέτμεντ προέβη ήδη σε στάση εργασίας για συνέλευση και απόφαση για κινητοποιήσεις.

Επίσης προγραμματίζονται και μαζικές εξορμήσεις του σωματείου και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων την Πέμπτη 5/3 στα καταστήματα της Γουίντ σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Μυτιλήνη και Λαμία. Το σωματείο διοργανώνει τοπικές συνελεύσεις ανά όροφο και ανά τμήμα στα κτίρια Λ. Αθηνών 106, Κηφισίας 66 και Νεαπόλεως 1-3, εκεί όπου θα είναι και τα σημεία απεργιακής συγκέντρωσης στις 4-5/3, στις 9πμ

Δημοσιεύτηκε στο Πριν της 1ης Μάρτη 2015Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Απεργία στις τηλεπικοινωνίες, συντονισμός σε wind-vodafone"

Vodafone Employee
Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τα κατάφερε για μια ακόμη φορά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες όρισε, εκδίκασε και έβγαλε απόφαση, παραμονή της απεργίας που έχει καλέσει για αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου το σωματείο εργαζομένων στην Vodafone ανταποκρινόμενο τάχιστα στην αγωγή που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της Vodafone. Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μαζί με τους συναδέλφους τους από την Wind που έσπευσαν για συμπαράσταση έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και ταξικής συνέπειας στο δικαστήριο. Απάντησαν ένα προς ένα όλα τα έωλα επιχειρήματα του εκπροσώπου της εργοδοσίας κ. Νευροκοπλή. Και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απεργία τους ακόμα και αν αυτή βγει παράνομη – όπως και έγινε. Είναι η πρώτη απεργία εργαζομένων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει παράνομη και πρακτικά σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές και οι αλληλέγγυοι απειλούνται. Ήδη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε αυτό την απεργία για να βοηθήσει. Παράλληλα μαθαίνουμε πως από το μεσημέρι η εργοδοσία προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους να δουλέψουν σε κτίριο άλλης εταιρείας (της HOL). Με όλα αυτά η αυριανή απεργία δεν είναι μια συνηθισμένη απεργιακή κινητοποίηση. Απαιτεί την αλληλεγγύη όλων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η βιομηχανία δικαστικών διώξεων και τρομοκρατίας που είχε κάνει καθεστώς η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz