.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απαραίτητη η έξοδος από την ευρωζώνη και η ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ


euro-dekaeuro_1Αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο iskra.gr απάντηση σε άρθρο του Τάκη Τσίτσου, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με τίτλο  Αριστερή Πλατφόρμα-Λαϊκή Ενότητα: Επανάληψη του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ ή ρήξη για την ανατροπή;. Πρόκειται για ένα γόνιμο διάλογο που έχει ανοίξει και πρέπει να βαθύνει.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΤΣΙΤΣΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα pandiera.gr, υπό τον τίτλο : «Αριστερή Πλατφόρμα-Λαϊκή Ενότητα: Επανάληψη του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ ή ρήξη για την ανατροπή;», το μέλος του ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τάκης Τσίτσος, αναφέρει ότι η «Λαϊκή Ενότητα»υποβαθμίζει τον στόχο της εξόδου από την ευρωζώνη , ενώ προσθέτει χαρακτηριστικά ότι ο στόχος «φαίνεται να υποβαθμίζεται μέχρις σχεδόν εξαφανισμού».

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου της «Λαϊκής Ενότητας» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όπως αναφέρεται σαφώς και στο πρόγραμμα της «Λαϊκής Ενότητας», το οποίο διαμορφώνεται μέσα από ευρείες διαδικασίες διαλόγου μεταξύ όλων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο μέτωπο (σ.σ. το οποίο διαρκώς διευρύνεται), η έξοδος από τηνευρωζώνη είναι απαραίτητη, ενώ θέση του μετώπου είναι και η ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ε.Ε., που ενδέχεται να τεθεί εκ των πραγμάτων στην ημερήσια διάταξη, την απόφαση, σύμφωνα με το υπό διαμόρφωσηπρόγραμμα, πρέπει να την πάρει ο ίδιος ο λαός, με δημοψήφισμα, όπως άλλωστε έγινε και γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, για την «Λαϊκή Ενότητα», η έξοδος από την ευρωζώνη και η ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ δεν συνιστά απομόνωση της χώρας μας από το ευρωπαϊκό της περιβάλλον.

Άλλωστε και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει απεύθυνση στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, τα κοινωνικά κινήματα και τις προοδευτικές δυνάμεις των κρατών- μελών της Ε.Ε..

Επιπλέον , η «Λαϊκή Ενότητα» επιδιώκει, σε κάθε περίπτωση να συμβάλει στη δημιουργία ενόςπανευρωπαϊκού κινήματος γύρω από στόχους που εκφράζουν τα κοινά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ανεξαρτήτως εθνικότητας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο: κατώτατο μισθό και σύνταξη σε ευρωπαϊκή κλίμακα, κοινή κατώτερη φορολογία επιχειρήσεων για τον τερματισμό του κοινωνικού ντάμπινγκ κ.α..

Είναι σαφές, ότι η «Λαϊκή Ενότητα» είναι αυτή τη στιγμή το μόνο κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα , το οποίο εκφράζει με σαφήνεια τη βούλησή του για αποχώρηση από την ευρωζώνη και ταυτόχρονα ρήξη με τις πολιτικές της Ε.Ε..

Επιπρόσθετα, η «Λαϊκή Ενότητα» βλέπει ως βασικό ταξικό επίδικο τη συμπόρευση με το σύνολο των μάχιμων, αγωνιστικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς της χώρας, σε ανατρεπτική αντιμνημονιακή κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα της «Λαϊκής Ενότητας» θα είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων όλων των ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων του ευρύτατου αυτού μετώπου.

* Ο Χρήστος Κασίμης είναι δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι με την παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες»

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz