.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απαράδεκτη σπέκουλα Σοφιανού – Ριζοσπάστη


rizospastisΠροβληματίζει ως προς τα κίνητρά της, η –όλο και συχνότερη το τελευταίο διάστημα- σπέκουλα του Ριζοσπάστη κατά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς γενικά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειδικότερα.

Στο σημερινό φύλλο του, το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προχωρεί σε μία αθλιότητα, προβάλλοντας –πρωτοσέλιδα μάλιστα- απαράδεκτη δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού.

Η συκοφαντική αυτή δήλωση, όχι μόνο «τσουβαλιάζει» ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και αποκρύπτει ότι αναφέρεται σε προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων ενώ το θέμα θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Φτάνει δε στο σημείο να εγκαλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έλλειμμα αντιφασιστικών ανακλαστικών απέναντι στη συμμορία της Χ.Α.!

Διαβάζοντας το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη με τη δήλωση Σοφιανού, καθώς και την απάντηση του δημοτικού συμβούλου της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρου Κωνσταντίνου, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Πήγαν περίπατο τα μεγάλα λόγια κατά της Χρυσής Αυγής

Αρνήθηκαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στη διαπαραταξιακή του Δήμου Αθήνας την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική παροχή στη ναζιστική οργάνωση

Καμία διευκόλυνση, καμία παροχή, καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μεγάλα λόγια ενάντια στη Χρυσή Αυγή, οι ψηφοθηρικές καταγγελίες για την εγκληματική της δράση πήγαν περίπατο στη σημερινή διαπαραταξιακή συνεδρίαση στο Δήμο της Αθήνας. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή σε μια οργάνωση που, με απόφαση της Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στην ασυνέπεια του κόμματός του, από τη μία καταγγέλλει την «ατζέντα Κασιδιάρη» και απ’ την άλλη προωθεί στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης από διώκτης της Χρυσής Αυγής, όπως διαφημίζεται, της παρέχει κάθε διευκόλυνση».

Ριζοσπάστης, 24.4.2014

«Νίκο Σοφιανέ, στο αντιφασιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανείς»
Απάντηση στο Νίκο Σοφιανό για τους νεοναζί‏
Π. Κωνσταντίνου

«Νίκο Σοφιανέ, στο αντιφασιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανείς», απαντά στο υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο υποψήφιος του συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωνσταντίνου: «Η απόπειρα του Νίκου Σοφιανού να απαξιώσει την αντιναζιστική στάση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας προκαλεί θλίψη. Σε μια συνεδρίαση διαπαραταξιακής στην οποία απουσίαζα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν τοποθετήθηκα ανακάλυψε έλλειμμα αντιφασιστικής δράσης. Η τοποθέτηση μου θα γίνει αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Αν, μη τι άλλο το ποιος κοντράρισε τους νεοναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δρόμους ας ανατρέξουν όσοι έχουν απορίες στη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας όταν ο Μιχαλολιάκος χαιρέτησε ναζιστικά.

Η ζωντανή μας δράση, οι διώξεις της κρατικής Ασφάλειας και οι επιθέσεις των νεοναζί όπως η πρόσφατη, για την οποία καλέσαμε τους δημοκράτες να την καταδικάσουν δεν αφήνει περιθώρια. Στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό δεν περισσεύει κανείς!

Γι αυτό σωστά η Ανοιχτή Πόλη(ΣΥΡΙΖΑ) και η Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ) ψήφισαν θετικά για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική και 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού κι του ρατσισμού, όσο και κατά των διώξεων σε βάρος μου και της εργατικής αλληλεγγύης που δικάζεται με χρυσαυγίτικη μήνυση στις 30 Απρίλη».

enet.grΚριτικές - Συζήτηση

Απαράδεκτη σπέκουλα Σοφιανού - Ριζοσπάστη

Απαράδεκτη δήλωση του Νίκου Σοφιανού «τσουβαλιάζει» ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και αποκρύπτει ότι αναφέρεται σε προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων ενώ το θέμα θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Φτάνει δε στο σημείο να εγκαλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έλλειμμα αντιφασιστικών ανακλαστικών απέναντι στη συμμορία της Χ.Α.!

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Απαράδεκτη σπέκουλα Σοφιανού – Ριζοσπάστη"

ΜΑΡΙΑ

Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας. Όπου και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κωνσταντίνου, σε δήλωσή του, υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε.

Στη συνεδρίαση αυτή όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

Ανώνυμα
Βρήκα στο f/b την παρακάτω απάντηση του Θ. Τσουκνίδα: Επειδή η λάσπη,οι συκοφαντίες και η σπέκουλα έχουν και τα πραγματικά τους όρια καλά θα κάνουν εκεί στο ΚΚΕ να πάψουν να υιοθετούν πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το κομμουνιστικό κίνημα,τους αγώνες του λαού,την κουλτούρα ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Προκαλεί μόνο θλίψη σε μας ο πολιτικός κατήφορος που έχει πάρει το ΚΚΕ. Προκαλεί μόνο γέλιο στον κόσμο που ήταν στο πλάι μας στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια στην πάλη για την ανατροπή της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού. Όσο για το ποιος βάζει πλάτη στους φασίστες ας ανατρέξουν στο ποιοί συνομιλούσαν μαζί τους στα τηλεοπτικά παράθυρα,στα πάνελ,στα έδρανα της βουλής. Όσο για το ποιοί τους πολεμάνε πραγματικά είναι οι χιλιάδες λαού,που διαδήλωσαν στο κερατσίνι και στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια,είναι οι πρωτοβουλίες κατοίκων που γεννιούνται κάθε μέρα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας,είναι τα σωματεία και οι σύλλογοι που μπαίνουν μπροστά στην πάλη για να μην περάσει ο φασισμός. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αγωνιστές της θα συνεχίσουν στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας με αρχές και αξιοπρέπεια για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια,καταπίεση,φασισμό με δημοκρατία και ειρήνη. Είναι δύσκολος δρόμος,αλλά είναι ο μόνος. Υ.γ. Και επειδή αναφέρθηκε και το… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz