.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντισπότ από απεργούς της Coca Cola στην παραπλάνηση της εταιρείας στα ΜΜΕ


Αντισπότ από απεργούς της Coca Cola στην παραπλάνηση της εταιρείας στα ΜΜΜεγάλη ζημιά φαίνεται πως έπαθε η 3Ε με το μποϋκοτάζ των απεργών της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη. Εκτός των αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία πλήρωσε για διαφημιστικό σπότ για να πείσει πως «Μένει Ελλάδα». Με χαρούμενους τύπους που διαφημίζουν τα τουριστικά καλά της χώρας, λες και διαφημίζεται ούζο ή τσίπουρο.

Ο παραπλανητικός χαρακτήρας της διαφήμισης προκάλεσε την αντίδραση των απεργών που σε ανακοίνωση τους υπενθυμίζουν πως η εταιρεία εγκατέλειψε τη χώρα (για να πάει στη Βουλγαρία) και για 9 μήνες συνεχίζεται ένας αγώνας ο οποίος δεν υπάρχει για τα ΜΜΕ. Τα οποία βεβαίως διαφημίζουν την ξένη πλέον εταιρεία, πως «μένει Ελλάδα».

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως στο you tube κυκλοφορεί το αντισπότ των απεργών εργαζομένων. Αυτοί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν για διαφήμιση στα μεγάλα κανάλια. Ακόμη όμως και να είχαν, το πιθανότερο είναι να μην δεχόταν να μεταδώσουν τη διαφήμιση τους. Ας το δούμε λοιπόν το αντισπότ για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

 

Και η ανακοίνωση των απεργών για την παραπλανητική διαφήμιση:

Η πολυεθνική Coca Cola, γνωστή για τις ικανότητές της στο χώρο του marketing και της διαφήμισης, έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ παραπλάνησης και υποκρισίας απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές και στον ελληνικό λαό.

Με μια ύπουλη τηλεοπτική διαφήμιση, που σφετερίζεται δημόσιους χώρους και μνημεία της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να «πείσει» το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει σαν και πρώτα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισκιάσει τον αγώνα μας για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Η Κόκα Κόλα διαφημίζει ότι μένει Ελλάδα τη στιγμή που έχει κλείσει τα εργοστάσια της σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Μεσολόγγι, Πάτρα και τώρα και στη Θεσσαλονίκη.
Η Κόκα Κόλα δείχνει στη διαφήμισή της «χαρούμενους ηθοποιούς-εργάτες», τη στιγμή που το εργοστάσιο έχει κλείσει, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους με όπλο τους το «μποϊκοτάζ’ και διεκδικούν την επαναλειτουργία του και την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Η Coca Cola για μήνες ολόκληρους έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη γίνει γνωστό το «λουκέτο» του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη, επέβαλλε με τα δαπανηρά και προσοδοφόρα για τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης διαφημιστικά μηνύματα την αποσιώπηση του εννεάμηνου αγώνα μας.

ΤΩΡΑ, μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Ελληνικού λαού στο μποϊκοτάζ η Κόκα Κόλα παραπλανά τους Καταναλωτές με καθαρά προπαγανδιστικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης εν πλήρη λειτουργία.
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να είναι κλειστό και ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Για αυτό καλούμε το καταναλωτικό κοινό να συνεχίσει το μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα
ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ ΑΜΙΤΑ, ΦΑΝΤΑ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΑΥΡΑ

Πηγή:greektv-com.blogspot.grΚριτικές - Συζήτηση

Αντισπότ από απεργούς της Coca Cola στην παραπλάνηση της εταιρείας στα ΜΜ

Μεγάλη ζημιά φαίνεται πως έπαθε η 3Ε με το μποϋκοτάζ των απεργών της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη. Εκτός των αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία πλήρωσε για διαφημιστικό σπότ για να πείσει πως "Μένει Ελλάδα". Με χαρούμενους τύπους που διαφημίζουν τα τουριστικά καλά της χώρας, λες και διαφημίζεται ούζο ή τσίπουρο.Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως στο you tube κυκλοφορεί το αντισπότ των απεργών εργαζομένων. Αυτοί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν για διαφήμιση στα μεγάλα κανάλια. Ακόμη όμως και να είχαν, το πιθανότερο είναι να μην δεχόταν να μεταδώσουν τη διαφήμιση τους

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 10
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "Αντισπότ από απεργούς της Coca Cola στην παραπλάνηση της εταιρείας στα ΜΜΕ"

Η Coca-cola 3E είναι ζημιογόνος στην Ελλάδα το 2010 και το 2011 και αποφάσισε να κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στις 29/2/2012, ιδιαίτερα κάτω από τον πόλεμο που της έχει κηρύξει πανελλαδικά το ΠΑΜΕ, με στόχο να κλείσει όσα εργοστάσια μπορεί. Πρόεδρος του σωματείου Πάτρας της Coca-cola είναι ο Φώτης Κατσικαρώνης μέλος της κεντρικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του αντίστοιχου σωματείου της Θεσσαλονίκης ο Β. Αρτεμίου επίσης του ΠΑΜΕ. Τα δύο εργοστάσια κλείσανε την 25η ημέρα της τυφλής απεργίας στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, και τις συνεχείς στάσεις εργασίας, τις 24ωρες απεργίες στα εργοστάσιά της σε Βόλο, Πάτρα και Ρόδο με προοπτική την κλιμάκωση. Το πλήρες απεργιακό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην coca-cola Θεσσαλονίκης, από 23/2/2012 μέχρι και 18/3/2012, και 3ωρες στάσεις σε όλα τα εργοστάσια της χώρας του ομίλου 3 Ε. Την Παρασκευή 16/3/2012 απεργία σε όλα τα εργοστάσια της 3 Ε και τρίωρες στάσεις σε όλη την ομοσπονδία. Είναι φανερό ότι το ΠΑΜΕ και το ψευτοΚΚE κατάφεραν να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, όπως έκαναν και στη χαλυβουργία Ασπροπύργου και να κλείσουν έτσι τα δύο εργοστάσια με τη γνωστή τους μέθοδο της παρατεταμένης… Διαβάστε περισσότερα »

Καλά κάνατε κα το ανεβάσατε!!

αλήθειας

μπουαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!! Τα τρολλ της ΟΑΚΚΕ στην υπηρεσία διάσωσης της κόκα κόλα και του συστήματος!

Και δεν είμαι στο ΚΚΕ ούτε συμφωνώ με την σεχταριστική λογική του. Είμαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

wpDiscuz