.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιεθνικιστική διαδήλωση – Διεθνιστικό Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών


Με το σύνθημα “Όχι-Όχι Διεθνιστικό, σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και εθνικισμό” το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στην αντικυβερνητική, αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση στα Προπύλαια, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.00 με πορεία μέσω Πανεπιστημίου, Πατησίων, Κάνιγγος (δείτε το κάλεσμα εδώ).

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό, στην ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, κόντρα και στα επικίνδυνα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.00% ( 5
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Αντιεθνικιστική διαδήλωση – Διεθνιστικό Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

  1. Ανώνυμος

    Εντωμεταξύ το εμετικό in.gr δεν έχει πάψει να “ενημερώνει” ότι “τα επεισόδια” στο Σύνταγμα, ξεκίνησαν από προβοκάτορες που παρεισέφρησαν στη συγκέντρωση από τα Προπύλαια. Άντε και επίσημο portal της ΧΑ…

    Reply
  2. Κώστας

    Προσπαθώ να αποσαφηνίσω τι έχει κανονιστεί για απόψε στον δρόμο. Πίσω από αυτά προσπαθώ να δω λίγο τα πολιτικά σχέδια.

    1)Ξέρει κανένας αν το ΚΚΕ καλεί σε πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ?https://www.902.gr/eidisi/politiki/179473/sygkentroseis-enantia-sti-symfonia-tsipra-zaef-se-athina-kai-thessaloniki-tin

    Από εδώ δεν προκύπτει. Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ δίνει εκ των πραγμάτων και έναν κομματικό προεκλογικό τόνο. Επίσης δεν είναι σαφές ούτε αν θα γίνει πορεία προς την Βουλή.

    2)Η ΛΑΕ βλέπω καλεί από (!) την αμερικάνικη πρεσβεία προς την Βουλή. Αυτό πάλι τι βλακεία είναι ? Το κάλεσμα δεν είναι κακό, το κείμενο της iskra από πάνω είναι. Αλλά γιατί από την αμερικάνικη πρεσβεία και όχι προς ? Σπάσιμο στα εσωτερικά της ΛΑΕ ? Σκοπεύουν να δώσουν άλλον πολιτικό τόνο στον δρόμο απ ότι στο κάλεσμα ? Πολιτικό τόνο πιο συμβατό με τις περί της γλώσσας, της εθνότητας και του αλυτρωτισμού θέσεις του ΑΡ και δυστυχώς και του ΚΚΕ ? Θα δούμε το βράδυ.

    https://iskra.gr/%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81/

    3)O ΠΑΚΣ και αριστερές οργανώσεις καλούν προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και την Βουλή. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι οι διαφορετικές επιλογές ανάμεσα σε ΛΑΕ και τις οργανώσεις και τον ΠΑΚΣ.

    https://www.ektosgrammis.gr/website/kalesma-gia-koini-sygkentrosi-kai-poreia-pros-tin-presveia-ton-ipa-kai-ti-voyli

    https://anametrisi.gr/2019/01/24/%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%92%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%A0%CE%AD%CE%BC/

    4)Δεν έχω δει να καλούν οπουδήποτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρώην ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΚ, ΟΝΡΑ, Δικτύωση). Εδώ η επιλογή τακτικής ανοχής στον κοσμολιτισμό και μονομερούς μετώπου στον εθνικισμό φωνάζει.

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.