.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Αντί να διαλύσει τα ΜΑΤ,ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα εξοπλίσει


MAT-SYRIZA -pandiera«Οι αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά». Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν θα καταργήσει τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ –άλλωστε εδώ και καιρό έχει ξεχάσει και αυτή τη δέσμευση του προγράμματός του- αλλά τώρα, θα τους εξοπλίσει κιόλας.

Προφανώς χρειάζονται εξοπλισμό, υλικό και θεσμικό οι δυνάμεις καταστολής. Γιατί δεν έχουν προκαλέσει ήδη αρκετούς τραυματισμούς διαδηλωτών, κάποιους από αυτούς βαρύτατοι, οι έφιπποι τραμπούκοι της ΔΕΛΤΑ. Γιατί δεν έχουν προπηλακίσει, ξυλοφορτώσει και τραυματίσει αρκετούς και αρκετές μέχρι τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Γιατί δεν είναι αρκετά προστατευμένοι όλοι αυτοί από το «θεσμικό πλαίσιο» που τους αθωώνει για να είναι ακόμα πιο δολοφονικοί την επόμενη φορά.

Θέλουν ένα φρεσκάρισμα μνήμης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκαν να στέρξουν τις δυνάμεις καταστολής;

Ιδού λοιπόν: ανελέητο ξύλο στις πορείες, ακατάσχετη χρήση χημικών, εξευτελισμοί διαδηλωτών και διαδηλωτριών, αθρόες συλλήψεις, βαριές ανυπόστατες κατηγορίες, υποθέσεις «ζαρντινιέρας», «πράσινα παπούτσια», ατιμωρησία αστυνομικών, συνεργασία με νεοναζί, φόνος Γρηγορόπουλου. Και όχι, δεν υπέφεραν περισσότερο από όλους οι ένστολοι από τις περικοπές, όπως δήλωσαν χτες, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» φρόντισαν εγκαίρως για την αποκατάσταση των μισθών και των επιδομάτων τους, ομού με εκείνα των δικαστών.

Αν η «κυβέρνηση της Αριστεράς» έχει καλύτερα ακόμα «εξοπλισμένους, υλικά και θεσμικά» πραιτωριανούς, τι άλλο να περιμένουμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο κίνημα και στις πορείες του διαλέγεις πλευρά. Και αυτός διαλέγει την αστυνομία.

Άμεση διάλυση των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ- Να αποταχθούν όλοι οι αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατιωτικοί που έχουν συμμετάσχει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, μεταναστών ή άλλων πολιτών. Να ξηλωθούν όλοι οι φασιστικοί μηχανισμοί στο κράτος

sΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Αντί να διαλύσει τα ΜΑΤ,ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα εξοπλίσει"

Ανώνυμα

Γιατί δεν παραθέτετε ολόκληρες τις θέσεις; Ακόμη κι ένα καθεστωτικό μέσο έχει πιο αντικειμενική παρουσίαση από σας. Δεν γίνετε έτσι ουσιαστική αντιπαράθεση παιδιά. Δείτε:
Κατάργηση των ΥΑΤ (ΜΑΤ) – ΥΜΕΤ, άμεση απόσυρση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών και απαγόρευση χρησιμοποίησής τους, ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ και απαγόρευση εμπλοκής και χρησιμοποίησής τους σε διαδηλώσεις και μεσοπρόθεσμα στελέχωση Δικαστικής Αστυνομίας, δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καθώς και θέσπιση και εφαρμογή του θεσμού του ombudsman (διαμεσολαβητή του αστυνομικού).
Αυτά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ. όπως μεταφέρθηκε από εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231379381

Σταμάτης Μ.

1/ Προσεκτικότερη ανάγνωση δείχνει ότι πρόκειται για ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.
2/ «Ακόμη κι ένα καθεστωτικό μέσο έχει πιο αντικειμενική παρουσίαση από σας.»: ας μην το σχολιάσω καλύτερα…

wpDiscuz