.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα κοινής δράσης όλης της αριστεράς απέναντι στην αξιολόγηση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΕ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αγαπητοί σύντροφοι/σες, συναγωνιστές/στριες,

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές στο Eurogroup της 20ής Φλεβάρη σηματοδοτεί ένα νέο γύρο επίθεσης διαρκείας. Πέρα από την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονιακό αστικό πολιτικό σύστημα, αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται να νομοθετήσουν αιματηρά μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια μετά το 2019!

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν σε μείωση του αφορολόγητου για τους εργαζόμενους, που θα οδηγήσει στο να πληρώνουν φόρους ακόμη και οι άνεργοι, σε νέα σφαγή των συντάξεων, σε «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας με κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και άλλα μέτρα διάλυσης του κόσμου της εργασίας. Την ίδια στιγμή, τα «αντίμετρα» που διαφημίζουν είναι φοροαπαλλαγές και κίνητρα για το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους, τη δημόσια περιουσία και το φυσικό πλούτο της χώρας.

Τα αποτελέσματα θα είναι η εκτίναξη της φτώχιας, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση, ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή επιτροπεία. Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Αυτή τη στιγμή προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να αποκρουστεί το νέο κύμα επίθεσης και συνολικά να αναδειχθεί η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μνημονιακού αστικού μπλοκ που τους στηρίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι  τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Στην πορεία των μαχών αυτών τα προηγούμενα χρόνια είδαμε από την πείρα μας ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υποτάσσεται στα μνημόνια, στην αστική στρατηγική, στην εργοδοσία, στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική, σαν συνέχεια της προδοτικής υποστήριξης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δείχνει πόσο αντίθετα και εχθρικά στην ανάπτυξη των αγώνων στέκονται αυτά τα συνδικαλιστικά όργανα.

Για αυτούς τους λόγους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτικό το καθήκον για τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να δράσουν από κοινού στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στην νεολαία, σε κάθε μέτωπο για να ξεπεράσουμε την αδράνεια και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που οδηγεί με  μαθηματική ακρίβεια στην ήττα, όπως στην μάχη ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου, για να συντονιστούν «από τα κάτω» οι αγωνιστικές αντιδράσεις. Για να υπάρξει ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων, τέτοια που θα σταματήσει τη λαίλαπα που έρχεται και θα διεκδικήσει ξανά τα εργασιακά κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα που αξίζουν οι εργαζόμενοι.

Να διαμορφώσουμε από κοινού και «από τα κάτω» αγωνιστικό συντονισμό με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και κάθε συνδικαλιστή και κάθε όργανο, που θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα κανιβαλικά αυτά μέτρα. Άλλωστε το γεγονός ότι μια σειρά κλάδοι και χώροι (ΜΜΜ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, ελαστικά εργαζόμενοι, νεολαία) βρίσκονται σε κινητοποίηση δείχνει ότι ένας νέος γύρος αγώνων είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός.

Για αυτό προτείνουμε:

– Την μαχητική στήριξη όλων των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, την κλιμάκωση και τον συντονισμό τους. Στις 2 Μάρτη απεργούν οι γιατροί σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στις 15 Μάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καλώντας πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 18 Μάρτη οργανώνονται διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρώπης – φρούριο, στην απειλή του φασισμού και του πολέμου. Βήμα άμεσης συνολικής αντίδρασης είναι και η διαδήλωση στις 2 του Μάρτη  στα Προπύλαια. Η άποψη μας είναι ότι όλες αυτές οι σημαντικές κινητοποιήσεις χρειάζονται την ολόπλευρη στήριξή μας και αποτελούν ευκαιρία και πρόκληση για να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας.  

– Προτείνουμε την κοινή δράση με στόχο την προκήρυξη  γενικής απεργίας τον Μάρτη, με σχεδιασμό για κλιμάκωσή της. Συντονιζόμαστε για μία συγκεκριμένη κοινή μέρα απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (η 15 Μάρτη θα μπορούσε να είναι μία τέτοια μέρα), μέσα από αποφάσεις σωματείων, με κοινή πρόταση προς όλα τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Απεργία που θα υλοποιηθεί, ανεξάρτητα από την στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, «από τα κάτω και από κοινού» από όσα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα θα λάβουν τέτοια απόφαση, κόντρα στις παρελκυστικές τακτικές της γραφειοκρατίας που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησαν σε «φρενάρισμα» των αγώνων και ήττες.

– Παλεύουμε να πάρει ο αγώνας παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων, συλλογικοτήτων της μάχης κατά των πλειστηριασμών, των κινήσεων γειτονιών και της νεολαίας.

Μέσα από την κοινή δράση και τον συντονισμό των δυνάμεων μας, μπορούμε να συμβάλλουμε από κοινού στην διαμόρφωση ενός μάχιμου πλαισίου διεκδικήσεων με στόχο την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων και την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων με βασικούς άξονες, όπως:

–    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Πλήρης κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες κόντρα στους νέους κόφτες και τις περικοπές για να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και των προσφυγόπουλων και των οικογενειών τους.

–    Καμία μείωση και αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρης επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα, επαναφορά του κατώτερου μισθού. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Κανένας «υποκατώτατος» μισθός, ίση αμοιβή για ίση εργασία.

–    Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.

–    Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσo με το βασικό μισθό και χωρίς προϋποθέσεις.

–    Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Εθνικοποιήσεις τραπεζών και βασικών κλάδων με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

–    Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

–    Όχι στη φορολεηλασία.  Αύξηση στο όριο του αφορολόγητου.

–    Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού.

–    Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Όχι στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τον αγώνα.

Να παλέψουμε συνολικότερα για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος, παλεύουμε για την διαγραφή του. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των αιματηρών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε οι στόχοι πάλης πρέπει να αποφασίζονται συλλογικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για τη κοινή δράση, για το συντονισμένο ξεδίπλωμα των αγώνων και την κήρυξη γενικής απεργίας μέσα στον Μάρτη ενάντια στην επερχόμενη λαίλαπα.

Η κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς στο κίνημα και στους χώρους δουλειάς μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα μέτωπο αγώνα που θα εμπνεύσει, θα αλλάξει τα δεδομένα, και θα ανοίξει δρόμους για τη νίκη του εργατικού κινήματος και ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας.

Απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση – κάλεσμα στο ΚΚΕ και στη ΛΑΕ σε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, σε κάθε δύναμη της μαχόμενης Αριστεράς, με σκοπό να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τη πρόταση μας για κοινή δράση στο μαζικό κίνημα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 8
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

18 Σχόλια στο "ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα κοινής δράσης όλης της αριστεράς απέναντι στην αξιολόγηση"

ΦιλοΝΑΡιτης

Και τι θα βγει με μια 24ωρη απεργια τουφεκια συντροφοι? Το ζητουμενο ειναι η απεργια διαρκειας μεχρι τη νικη. Ετσι δε λεμε τοσο καιρο? Μηπως τα διπλωσαμε κι εμεις?

ελευθεριακός πάνθηρας *29

….ως ανέχτακτος μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όσο υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες, αφού συνεδριάζουν οι τοπικές μόνο μετά από τις συνεδριάσεις του ΠΣΟ και πριν τις εκλογές) δεν μπορώ να μην διαφωνήσω με το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…όμως θέλω να τονίσω την οργανωτική και ιδεολογική – πολιτική αυτονομία της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς από τον ρεφορμισμό και σταλινισμό…»χτυπάμέ μαζί» αλλά εμείς χτίζουμε τον επαναστατικό δρόμο….
Τέλος, είχα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 (ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ -με κεφαλαία γράμματα για να μην παραξηγηθώ)…βλέποντας τον λαικό παράγοντα να μπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο, όμως η αναμενόμενη κολοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ μετά μάλιστα από το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ…..απόδεικτηκε ότι ο λαικός παράγοντας ήταν γυμνός….όπως και όλες οι εκδοχές της ριζοσπαστικής αριστεράς…
Για αυτό σήμερα χρειάζεται….ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…όχι κολακείες στον «λαό» αλλά να του δείχνουμε τον δρόμο και τις ευθύνες του….

Νούλη

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα που υπάρχει κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από το Χίλτον όπου
γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Ιδού η Ρόδος σύντροφοι …. Κατεβείτε μαζί μας.
Νούλη

Left G700

Φίλη Νούλη,

Όταν λες «[α]ς ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα που υπάρχει κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από το Χίλτον όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Ιδού η Ρόδος σύντροφοι …. Κατεβείτε μαζί μας.», να υποθέσουμε ότι το κοινό ξεκίνημα σήμερα θα συνεχιστεί αύριο στα Προπύλαια όπου και θα δούμε το ΠΑΜΕ να συνδιαδηλώνει μαζί μας; Ή όχι; Κι αν όχι, γιατί όχι;

Για πες.

Τα λέμε

Ανώνυμα

Η πρόταση είναι θετική.Ευχόμαστε να μην είναι ένας ακόμα τακτικισμός.

Left G700

Φίλε/φίλη Ανώνυμα,

Όπως θα έπρεπε να σε έχει διδάξει η εμπειρία, η ανάγνωση των επίσημων κομματικών ντοκουμέντων τού ΚΚΕ, αλλά ακόμα-ακόμα και η «εξαφάνιση» της φίλης μας της Νούλης, η πρόταση είναι αέρας κοπανιστός!

Όποιος και όποια δεν το βλέπει αυτό, δεν έχει καταλάβει γρυ από την πολιτική (τής υπαρκτής ηγεσίας) τού ΚΚΕ!

Τα λέμε

Νούλη
Φίλε Left G700 Συγγνώμη που δεν κάθομαι όλη μέρα στον υπολογιστή μου για να κάνω ηλεκτρονική επανάσταση. Και συγγνώμη που εκφράζω ανοιχτά την άποψή μου χωρίς να καταφεύγω σε τεχνάσματα υπεκφυγής (ή ετεροκαθορισμού) του τύπου «αφού εσύ δεν έρχεσαι δεν έρχομαι ούτε κι εγώ»…Δεν μιλάμε για ανταλλαγή εθιμοτυπικών επισκέψεων….Και, μάλλον παρεξήγησες και το κάλεσμά το οποίο ήταν δικό μου και όχι του ΚΚΕ. Όντας ΜΗ μέλος του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ, εξέφρασα απλά την εύλογη ερώτηση ενός ανθρώπου που κινείται στο χώρο της αριστεράς και ψάχνει μια λύση. Αφού προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεργασία στο ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ κλπ, δε θα έπρεπε να το δείξει έμπρακτα αυτό? Εκτός κι αν η πρότασή της προϋποθέτει ο κάθε χώρος που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό να απολέσει τα χαρακτηριστικά του και τις θέσεις του, γιατί εγώ αυτό κατάλαβα από την απάντησή σου. Όπως και να’χει, το βασικό δεν είναι η από τα πάνω συμφωνία αλλά τι συμβαίνει από τα κάτω όπως πολύ σωστά είπαν και άλλοι φίλοι συνομιλητές. Π.χ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ χτες το απόγευμα ήταν προς όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το χώρο στον οποίο ανήκουν ή του τι ψηφίζουν. Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως δεν απευθυνόταν σε μένα και… Διαβάστε περισσότερα »
Left G700
Φίλη Νούλη, Δεν μας τα λες και πολύ καλά. Και μάλιστα σε πολλά, σχεδόν σε όλα, από αυτά που γράφεις στο σχόλιό σου. Θα αριθμήσω, για να δεις κι εσύ σε πόσα φάουλ υπέπεσες. 1) Κανείς δεν σου ζήτησε να είσαι όλη τη μέρα πάνω απ’ τον υπολογιστή. Ούτε και απαιτείται κάτι τέτοιο για να απαντήσεις σε μια ερώτηση με αφορμή σχόλιο που εσύ η ίδια άφησες σε ένα μπλογκ. Αρκεί να εφαρμόσεις τον κανόνα που εφαρμόζεις για το πλύσιμο των δοντιών: πρωί – μεσημέρι – βράδυ (στη χειρότερη, πρωί – βράδυ). 2) Ώστε εγώ κάνω ηλεκτρονική επανάσταση τώρα; Το ίδιο και τα παιδιά που τρέχουν αυτό το μπλογκ; Το ίδιο και οι σχολιαστές/σχολιάστριες (από όπου όμως φαίνεται να εξαιρείς «μαγικά» τον εαυτό σου –και μερικούς φίλους και οπαδούς τού ΚΚΕ); Ορέα είσαι! 3) Δεν μιλάμε για «ανταλλαγή εθιμοτυπικών επισκέψεων»; Φυσικά! Μιλάμε για την ενότητα δράσης τής Αριστεράς (κι εσύ γι’ αυτό μίλησες). Αλλά η ενότητα δράσης δεν μπορεί να είναι μονομερής. Απαιτεί αμοιβαιότητα. Άλλο αν αυτή την αμοιβαιότητα την υπονομεύει εξ αρχής και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν καλεί σε «αγωνιστικό συντονισμό με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία» (μία κατάσταση δηλαδή όπου εκείνη έχει κάποια κονέ αλλά το ΠΑΜΕ έχει επιλέξει να… Διαβάστε περισσότερα »
Κώστας

η κοινή δράση προχωράει στο κίνημα με την ενότητα Παρεμβάσεων – ΜΕΤΑ στους γιατρούς, την ΑΡΑΓΕΣ στο ΤΕΕ, το City Plazza και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και γενικά με ενωτικά σημεία αναφοράς, με συλλογικότητες και πρακτικές και οχι με λόγια, συναντήσεις και συμφωνίες πολιτικών γραφείων και αυτόκλητα κομματικά κέντρα αγώνα όπως τα ….2 που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν προωθείτε με όσα έγιναν στο ΕΚΑ, στην ΑΔΕΔΥ και την άρνηση τμήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να φτιαχτεί μετωπικό σχήμα στο ΤΕΕ Βέβαια ας συναντηθούν τα γραφεία αλλά να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, ότι μιλάμε για πρόταση άρνησης της κοινής δράσης, καναλιζαρίσματος της από τα πάνω μόνο και διαχωρισμού της κοινής δράσης από το πολιτικό επίπεδο. Η πρόταση βασικά λέει να τα βρουν οι ηγεσίες της αριστεράς για να πουν ότι κάνουν κοινή δράση ενώ καμία κοινή δράση δεν θα κάνουν και να σαμποτάρουν και την αναγκαία πολιτική συμφωνία της αριστεράς σε αντιιιμπεριαλιστική γραμμή που η συνείδηση του κόσμου την έχει ανάγκη και στους χώρους. Χρειάζονται συλλογικότητες και πρακτικές, από τα κάτω μέχρι τα πάνω και όχι προεκλογικό εμπόριο, έλεος, πριν λίγο καιρό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε κείμενα για … καμία συνεργασία, να υπάρχει λίγη ντροπή.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστα μ., κοινή δράση ΔΕΝ είναι πια κυρίως ή αποκλειστικώς όπως πιστεύεις, η εκλογική ενότητα. Αυτό ΞΕΧΑΣΕ το. Εκλογική ενότητα και μάλιστα ΚΕΝΤΡΙΚΗ εκλογική ενότητα θα υπάρξει ΜΟΝΟ ΑΝ η ΛΑΕ σταματήσει να θελει να ΕΊΝΑΙ και να γίνει περαιτέρω, χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δλδ ΣΥΡΙΖΑ νο2.

Κοινή δράση σημαίνει Κωστα μ., το να συμμετάσχεις στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, έμπρακτα, με δουλειά στην εργατική βάση και με δημοκρατικές διαδικασίες.

Το ΑΡΡΑΓΕΣ που γράφεις είναι μια εκλογική συμμαχία στο ΤΕΕ της ΛΑΕ και λίγων συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με διαχειριστικές παραγοντίστικες δυνάμεις.

Το CITY PLAZA είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άλλο πράγμα: Μια κατάληψη όπου ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΙΣΤΙΚΕΣ λογικές (που σου αρέσουν και τις θεωρείς κύριο παράγοντα τρομάρα σου), υπάρχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κοινή έμπρακτη δράση. Το ίδιο και ο αντιφασιστικός συντονισμός.

ΑΛΛΟ η εκλογικίστικη/παραγοντίστικη κοινή δράση αλά ΣΥΡΙΖΑ νο2 και άλλο πράγμα η έμπρακτη καθημερινή κοινή δράση στην βάση της κοινωνίας, με δημοκρατικές διαδικασίες και αφιερωμένη στα τρομαχτικά λαϊκά προβλήματα ελλήνων και μεταναστών!

ΞΥΠΝΑ Κώστα!

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΕ και Νίκο δεν υπάρχει Συντονισμός Σωματείων, ούτε καν αποφάσεις ΔΣ δεν υπάρχουν, ένα πανό είναι.

Επίσης δεν υπάρχει καμία συνεργασία της ΛΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν έστω χώρο ΤΑ και συνδικαλισμού. Βέβαια η ΛΑΕ έχει αποτύχει αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση και δεν δικαιώνει τον κάθε κουκουλοφόρο Νίκο και τα χαφιεδιλίκια του

Φιλάκια
Κώστας

Νίκος

Ε καλά,εδώ η ΛΑΕ δεν έχει νεολαία,ο Συντονισμός (που κάνει ανοικτές συσκέψεις με συλλογικές αποφάσεις και δε βγάζει διαδυκτιακά καλέσματα μιά μέρα πριν) σε πείραξε;
«Νεολαία ΛΑΕ» ακούμε και νεολαία δε βλέπουμε.Μόνο στην προεκλογική στην Ομόνοια το ’15 εμφανίσθηκαν.Και σε κάτι φεστιβαλάκια απο’δω κι απο’κει (αν ήταν της ΛΑΕ κι αυτοί,γιατί μας έχετε μπερδέψει με τις νεολαίες.. Αρας,Α.Ρ.,Αρδιν).
Προσπαθώ να καταλάβω που εντοπίζεται το «χαφιεδιλίκι» σε αυτά που σου γράφω.Εσύ γράφεις ανυπόστατα πράγματα για κάτι επίσημες ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑς που μιλάει για «καμιά συνεργασία με κανέναν» που δε βγήκαν ποτέ,και για δήθεν «αυτόκλητα κομματικά κέντρα».

Κώστας

Χρησιμοποιώ βαριές εκφράσεις Νίκο αλλά όταν γράφεις ψέματα για σχέσεις ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς να κάνω ? Τι να κάνω όταν η λάσπη γίνεται συνειδητή μέθοδος πολιτκού διαλόγου (χαχα) στην αριστερά ? Όταν υπαρχει ποντάρισμα στο «όλοι ίδιοι είναι» και στο «δεν υπάρχει εναλλακτική»? Πρόσφατα τα λέγατε για το σχήμα που συμμετέχει μέχρι το ΣΕΚ στην ΕΜΔΥΔΑΣ, ότι … είναι μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ψέμα συνειδητό αλλά και πολιτικός μαζοχισμός, οι σύντροφοι σας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ?? Αυτό θα απαντήσετε στο ΚΚΕ αν σας το απευθύνει σαν κατηγορία ?

Ότι η ΛΑΕ δεν έχει νεολαία τι ακριβώς είναι γιατί δεν το καταλαβαίνω. Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σαν ξεχωριστή οργάνωση ή τομέα. Προφανώς οι νέοι της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ και των άλλων είναι νέοι της ΛΑΕ και προφανώς παρεμβαίνουν μέσα από τα σχήματα και τις πρωτοβουλίες (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, g400 Radical IT) και απ όσο ξέρω είναι και σε φάση πιο καλής συγκρότησης όχι όμως σαν ταμπέλα «νεολαία ΛΑΕ» αλλά πάντα μέσα από ευρύτερες συσπειρώσεις.

Κώστας

Νίκος

Έλα τώρα,σε δήμους της Δυτικής και της Ανατολικής Αθήνας παραμένουν νυν τοπικά στελέχη της ΛΑΕ σε παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν το ’14 με τις δημοτικές.Γιατί δεν αποχωρούν; Τάχα για το καλό των πόλεων τους; Άσε τώρα.Σε κάποιες ομοσπονδίες εργαζομένων του δημοσίου κατέβηκαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ πέρσυ.
Το 80% των μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑς σε κάθε πορεία είναι νεολαίοι φίλε,σε αντίθεση με τη ΛΑΕ που ο μέσος όρος ηλικίας των πορευόμενων είναι 50+.Και δεν το αναφέρω σαν πικάρισμα,αλλά σαν εύλογη απορία.Στην προεκλογική του ’15 το πανό τους έγραφε «Νεολαία ΛΑΕ» οπότε πως δεν υπάρχει ταμπέλα; Σε ρώτησα όμως κάτι απο χθες κι ακόμα να απαντήσεις..Βγήκαν τρία καλέσματα από τρείς διαφορετικές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΕΚ,ΚΚΕμλ/μλΚΚΕ),θα απαντήσει η ΛΑΕ θετικά σε κάποια;

Κώστας
Νίκο συμφωνούμε πως δεν υπάρχει κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΛΑΕ εφόσον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψευδόμενη, λέει πως η ΛΑΕ είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν λέτε αλήθεια οπότε είστε και σεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα κοινή δράση είναι συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, ενιαία σχήματα από τα κάτω και πολιτικό μέτωπο απο τα πάνω και όχι προεκλογική δουλειά. Αν ανακαλύψατε το 2017 ότι μπορούμε να κάνουμε πχ … κοινά πλαίσια, αυτό δεν είναι κοινή δράση, είναι κάτι αυτονόητο και λίγο πολύ γίνεται πάντα, Δεν πάνε χρόνια βέβαια που μέσα στα ΕΑΑΚ είχαμε να αντιμετωπίσουμε την άποψη για κανένα κοινό πλαίσιο με άλλες δυνάμεις, είναι μια πρόοδος, την χαιρετίζουμε, αλλά δεν θα πανηγυρίσουμε κιόλας γι αυτο. Έρχονται συνέδρια στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, δυνάμεις με ταύτιση 100% στα πλαίσια και τις πρακτικές εδώ και ένα σωρό χρόνια ας κατέβουν μαζί, όπως έκαναν Παρεμβάσεις και ΜΕΤΑ σε σειρά τοπικών συμβουλίων εκπαίδευσης και πήγαν και καλά ενώ δεν πήγαν καλά όπου οι Παρεμβάσεις είχαν γραμμή μονοκομματικής εκλογικής δουλειάς. Μέχρι και στο … δημόσιο λες είναι η ΛΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που ξεκίνησε η ρήξη όσων της ΛΑΕ προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όση αξιοπιστία έχει αυτό που λες για το δημόσιο, έχει και το άλλο που… Διαβάστε περισσότερα »
Κ.Σ.

Σε ποια παράταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Νίκος

Άσε μας ρε Κωστάκη,που η ΛΑΕ ανακοίνωσε μόλις χθες το πρωί τη στήριξη της στην σημερινή κινητοποίηση του «Συντονισμού» ενώ ξέρει ότι έχει ανακοινωθεί εδώ και δύο εβδομάδες.Και μάλιστα το κανε να φανεί ότι καλεί η ίδια αόριστα «σε συγκέντρωση στα Προπύλαια».
Θα μάθετε να ξεχωρίζετε τις επίσημες ανακοινώσεις των οργάνων και των κεντρικών συμβουλίων από τα άρθρα φίλων/στελεχών σε blogs απο’δω κι απο’κει; Πότε έβγαλε ανακοίνωση η ΚΣΕ ή το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑς που έλεγε «καμία συνεργασία με κανέναν»; Λίγη ντροπή να υπάρχει γι’αυτούς που συνεργάζονται με δυνάμεις του τΣΥΡΙΖΑ σε δήμους,σωματεία κλπ
Λοιπόν,τέλος τα ψέμματα.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε κάλεσμα κοινής δράσης,η Λαϊκή Αντίσταση (ΚΚΕμλ-μλΚΚΕ) έβγαλε κάλεσμα για κοινή δράση,το ίδιο και το ΕΕΚ,θα τοποθετηθείτε θετικά σε κάποιο από τα τρία καλέσματα; Ή θα συμπράξετε με τους εθνοκαμένους της Κωνσταντοπούλου και τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κοινή δράση έχει νόημα και έτσι την εννοεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν δομείται πάνω στα τρομαχτικά λαϊκά προβλήματα ελλήνων και μεταναστών, όταν προάγει λογικές ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης, όταν λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες βάσης.

Κοινή δράση ΔΕΝ έχει νόημα, ή κάνει και ζημιά, όταν νοείται με τους όρους του κάθε ΚΩΣΤΑ: δλδ με εκλογικίστικους/παραγοντίστικους όρους. Αυτό, ξέχνα το ΚΩΣΤΑ! ΔΕΝ θα κάνουμε τέτια κοινή δράση, και ΔΕΝ κάνουμε ήδη!

wpDiscuz