.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κάλεσμα σε ΚΚΕ, ΛΑΕ, οργανώσεις της αριστεράς για το ασφαλιστικό


koini_drasi1Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέστειλε την επιστολή που ακολουθεί στα κόμματα και τις οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς. Η επιστολή ζητά κοινή δράση στο μέτωπο του ασφαλιστικού, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και σκοπό την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για το σκοπό αυτό η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά συνάντηση με την ΚΕ του ΚΚΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ μ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, την ΟΚΔΕ, την Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την Ένωση Δικαίων, τον Εργατικό Αγώνα, τον Σύλλογο Κορδάτο, το Ξεκίνημα και την νεολαιίστικη οργάνωση Kill Tina.

Όλη η επιστολή της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:

Αγαπητοί-ές σύντροφοι-ισσες,

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «κουαρτέτο» ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ, στο πλαίσιο των τριών μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, επιχειρεί να επιφέρει μια βαθύτερη και ποιοτική αντιδραστική τομή υπέρ του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του, με μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εργασία, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και γενικότερα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα κόμματά τους, οι εργοδοτικές ενώσεις, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι παρατάξεις τους στους εργασιακούς χώρους κ.α., παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συνασπίζονται στην κατεύθυνση της επιβολής της ουσίας αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες της, ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Εκτιμούμε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι γραφειοκρατικές ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να οργανώσουν και να κλιμακώσουν ένα νικηφόρο αγώνα.

Εκτιμούμε, όμως ότι, κάτω από προϋποθέσεις, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει αυτήν την επίθεση (όπως το έχει καταφέρει και στο παρελθόν) και να την ανατρέψει: Με στήριξη των αγώνων που ξεσπούν και ξεπερνούν τον «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα και τη γραφειοκρατία. Με άμεση πολύμορφη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από απεργίες με στόχο να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει. Με αγώνα και απεργίες διαρκείας ακόμα κι αν το φέρει ή το περάσει στη Βουλή, για να αναγκαστεί να το αποσύρει υποχωρώντας στον πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να κάνουμε ένα σοβαρό βήμα πολιτικού συντονισμού για την κοινή δράση των δυνάμεών μας στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στην αντιδραστική «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ. Θεωρούμε αυτή την κοινή δράση στο συγκεκριμένο ζήτημα όχι μόνο απολύτως αναγκαία για τη νίκη, αλλά και εφικτή, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας.

Από αυτή τη σκοπιά, προτείνουμε την κοινή υποστήριξη των ενωτικών, δυναμικών και ανένδοτων αγώνων των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ως πλαίσιο συζήτησης για τον πολιτικό συντονισμό κοινής δράσης προτείνουμε τις παρακάτω πολιτικές κατευθύνσεις και διεκδικήσεις:

1.  Αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής τομής που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων

2. Καθολική, δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, νεολαίας και λαού. Κατάργηση όλων των παλιών και νέων αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που τους επιβάλλουν.

3. Κατώτερη σύνταξη για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας για αξιοπρεπή ζωή, ίση με τον κατώτερο μισθό. Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με μείωση των κερδών του κεφαλαίου. Κατάργηση των περικοπών που έχουν γίνει από το 2009 σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού.

4. Αποφασιστική μείωση των ανώτατων ηλικιακών ορίων και των χρόνων συνταξιοδότησης. Υποστήριξη των διεκδικήσεων των ταξικών συνδικάτων για παραπέρα μείωση στα όρια γυναικών και εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

5. Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για κάθε άνεργο και για όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης, μαθητείας κ.λπ. Η ανεργία να μετράει σαν χρόνος ασφάλισης. Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και με ασφάλιση, με γενική ριζική μείωση του εβδομαδιαίου και ημερήσιου χρόνου εργασίας. Κατάργηση της μαύρης εργασίας -με αυστηρές ποινές στους εργοδότες, κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας. Ενιαίες σχέσεις και αμοιβές στην ίδια εργασία, χωρίς καμιά διάκριση σε βάρος των γυναικών, των νέων και μεταναστών.

6. Προστασία των ασφαλιστικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών, όχι στη λεηλασία που προωθείται.

7. Αποφασιστική μείωση των εργατικών εισφορών μέχρι που το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

8. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Απόσυρση των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Να περάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των εργαζομένων.

9.    Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Η πάλη για τα αιτήματα αυτά μπορεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρωενωσιακά σύμφωνα πανευρωπαϊκής λιτότητας και αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», για να απελευθερωθεί ο λαός από τους εκβιασμούς και τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στη βάση της πλήρους αυτοτέλειας κάθε πολιτικής δύναμης, προτείνουμε τις εξής κοινές ενέργειες των δυνάμεών μας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα:

1.    Συντονισμός στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

2.    Συμβολή στις διαδικασίες και αποφάσεις των συνελεύσεων των συνδικάτων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.

3.    Συμβολή στη δημιουργία ενιαίου κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.α.

4.    Σεβασμός στην αυτοτέλεια του ενιαίου κέντρου αγώνα και των μαζικών οργάνων του ταξικού συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος.

Για τα παραπάνω, σας καλούμε σε συνάντηση αντιπροσωπειών μας, από την οποία προτείνουμε να εκδοθεί κοινό δελτίο Τύπου.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.50% ( 12
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

16 Σχόλια στο "ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κάλεσμα σε ΚΚΕ, ΛΑΕ, οργανώσεις της αριστεράς για το ασφαλιστικό"

ΓΚ

Μην περιμενετε το ΚΚΕ να ανταποκριθει.Αποκλειεται να δεχθουν να κατσουν στο ιδιο τραπεζι με οπορτουνες,σοσιαλφασιστες,προβοκατορες,πρακτωρες,ασφαλιτες,αντικομμουνιστες,κρυφοχρυσαυγιτες,μπαχαλους.
Αυτοι ειναι καποιοι απτους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιει ο Περισσος για την υπολοιπη αριστερα αλλωστε…

Κώστας Β.

Το «οπορτουνιστές» (και το «ρεφορμιστές» που δεν αναφέρεις) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- τα υπόλοιπα είναι τζάμπα και το πάνε αλλού το πράμα.
Αλλά μη γελιέσαι- ούτε εσείς περιμένετε να ανταποκριθεί, το ξέρετε, ούτε και το θέλετε άλλωστε. Και εύλογα. Για το θεαθήναι γίνεται η πρόσκληση πάντα.

Ο άλλος Βασίλης

ΧαΧαΧαΧαΧα!!!!!!!!!!
ΑΝΤΑΡΣΥΑκός Σοσιαλ-σουρεαλισμός!!!!!!!!!
Καλά, αφήνω τις υπόλοιπες οργανώσεις, αλλά είναι ποτέ δυνατόν η ΚΕ (!!!!!!) του ΚΚΕ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ε.Α και τον «ΚΟΡΔΑΤΟ»?
Αυτοί οι δυό έχουν εκφράσει σαφώς και ανοιχτά τον σκοπό τους να διαλύσουν το ΚΚΕ.
Χώρια που ο Ε.Α, δεν έχει καν δηλώσει από ποιούς αποτελείται. Είναι μέχρι στιγμής ένα άυλο ιντερνετικό κατασκεύασμα!

Spiros

Η ΚΟΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ?

takis

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ συνεπής στην ενωτική, επαναστατική θεωρία και πρακτική έπραξε το αυτονόητο, θα περιμένουμε την θέση των κομμάτων. Τα σχόλια μνησίκακων, κομπλεξικών, που δεν τους δίδαξε τίποτα ο ενταφιασμός του κομουνισμού από αυτό που εκπροσωπούν δεν έχει μας πτοεί

Σ.

Το πλαίσιο που προτείνει το ΠΑΜΕ γιαί δεν σας καλύπτει;
Η γνώμη μου είναι να μην λειτουργήσουμε κομματοκεντρικά.
Όλη η εξουσία στις ΓΣ !

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

το πλαίσιο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει ορισμένα καταστροφικά για το λαό και την εργατική τάξη στοιχεία:

α. Εμποδίζει το κατέβασμα ΚΟΙΝΩΝ πλαισίων μεταξύ των ταξικών δυνάμεων στα σωματεία. Δηλαδή, σου λέει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ: Ή έρχεσαι ΚΑΤΩ από το δικό μου όνομα/πλαίσιο και ταμπέλα, ή είσαι προδότης κλπ.

Αυτή η ΔΟΜΙΚΗ λογική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ χρωματίζει όλο του το πλαίσιο του (άρα και τα σωστά που λέει).

β. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αρνείται τα ΚΟΙΝΑ πλαίσια, ακόμα και όταν ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ τόσο οι ταξικές δυνάμεις των παρεμβάσεων/συσπειρώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όσο και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Ακόμα και τότε, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αρνείται το κοινό πλαίσιο. Δλδ αρνείται την κοινή ισότιμη δράση μεταξύ των ταξικών δυνάμεων.

Συνεπώς, ΔΕΝ έχει κανένα νόημα να θέλει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να καπελώσει την ταξική δράση και αγώνα που διεξάγουν οι ταξικές δυνάμεις που πρόσκειται στην αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά. Ή ισότιμη κοινή δράση για το δίκιο του λαού μέχρι το τέλος, ή θα μας καταστρέψει όλους σαν εργάτες και λαό, τόσο ο καπιταλισμός και τα κόμματά του, όσο και ο κομματικός σεχταρισμός.

Ανώνυμα

παιδια διαλυστε τα γκρουμπουσκουλα σας και γυριστε ολοι στο κομμα

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να πάει κάποιος κομμουνιστής στο ΚΚΕ. Ισότιμη κοινή δράση ναι.

Κώστας Β.

Γεμίσαμε «κομμουνιστές» που αποστρέφονται το σοσιαλισμό όπου δοκιμάστηκε, που βγάζουν μπιμπίκια με την εργατική εξουσία και το κράτος της («δικτατορία του προλεταριάτου» το επιστημονικό της όνομα), που βάζουν πλάτη σε «πορτοκαλί επαναστάσεις» και «αραβικές ανοίξεις», που είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν ό,τι τετριμμένο έχει βγάλει ο ρεφορμισμός από τα γεννοφάσκια του (κρατικοποιήσεις τραπεζών, δραχμή αντί για ευρώ, «οι άνθρωποι πάνω απ’ τα κέρδη» -όπου εννοείται συνυπάρχουν και άνθρωποι και κέρδη- κοκ) αρκεί να μην βάζει θέμα του ποιά τάξη στην εξουσία.
Μάτσο τέτοιοι «κομμουνιστές» και στη ΛΑΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβιώνουν ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΚΚΕ ούτε ένας. Αυτό έχει από τους άλλους, τους χωρίς εισαγωγικά.
Δύο κόσμοι χωριστά, δυο ξεχωριστές, σταθερά αποκλίνουσες πορείες.

Leftist

Προς φίλους του ΚΚΕ. Πως στα Χανιά εκπρόσωποι των ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώθηκαν για να γιουχαΐσουν τους αποικιοκράτες της FRAPORT (http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/raus-fraport.html)?

Έχουν διαφορετική νοοτροπία οι Κρητικοί?

Ηλίας Τζ.

Leftist,
δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εκεί κομμ. οργάνωσης του ΚΚΕ, ούτε και τον χαρακτήρα της όποιας συμμετοχής της στην εκδήλωση. Το ρεπορτάζ μιλάει για «εκπρόσωπο του ΚΚΕ» αλλά φωτογραφία έχει μόνο τον Ρηγανάκο του ΠΑΜΕ.
Οπωδήποτε, πρόκειται για αγωνιστική εκδήλωση με συγκεκριμένο αντικείμενο, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, οπότε δεν βλέπω γιατί η συμμετοχή του ΚΚΕ, με τον τρόπο, που υλοποιήθηκε, προδίδει «διαφορετική νοοτροπία» των Κρητικών κουκουέδων. Λέω εγώ, σαν θεατής, που δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό του.
Και, ασφαλώς, από το μερικό δεν είναι εύκολο να πάμε στο γενικό – η επαγωγή, ακόμη και στα μαθηματικά γίνεται, όταν γίνεται, με πολύ αυστηρούς κανόνες….
Δεν έχει αυτό το περιεχόμενο το θέμα της ανάρτησης.
Η γνώμη μου είναι πως η Ανταρσύα, πιεζόμενη από μέρος της βάσης της, και για να αντιμετωπίσει φυγόκεντρες τάσεις, έκανε αυτό το κάλεσμα απλά για λόγους ζύμωσης στα δικά της μέλη και οπαδούς: «Μην γκρινιάζετε, ιδού εμείς θέλουμε αλλά το ΚΚΕ είναι που δεν θέλει».
Κοινώς, μίζερη μικροπολιτική επιβίωσης.

Leftist

Ηλία Τζ, Γιατί δεν μπορούμε να πάμε από το μερικό στο γενικό? Αν δηλαδή κάνουμε το ίδιο και για το Ελληνικό και το Λιμάνι του Πειραιά θα υπάρχει πρόβλημα? Για μένα οι μόνοι κανόνες είναι η αγωνιστικότητα η τιμιότητα και η συντροφικότητα, τίποτα άλλο.

Ανώνυμα

Ας συνέλθουμε και ας ενωθούμε…
Οι καιροί είναι δύσκολη και οι δυνάμεις μας είναι λίγες και αναποτελεσματικές ….
το ζητούμενο δεν είναι να υπάρχουμε για να ικανοποιούμε εγωισμούς και προσωπικές μας μικρο φιλοδοξίες, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι στην εργατική μας τάξη.

Διαλύστε τα μικρομάγαζα- παράγωγα άλλων εποχών- και ελάτε στο κόμμα.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

Ο άλλος Βασίλης

Απάντηση (του ΚΚΕ) σε επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8753078

κάποιος σύντροφος

Δεν νομίζω να πλήρωσε ο Στρατούλης χρέος από τα αποθεματικά, και μάλιστα με δισ ευρώ.

Ή κακώς κλήθηκε η ΛΑΕ.

Νομίζω ομως θέλει πιο λεπτομερές ψάξιμο αυτό το σημείο.

Κώστας

wpDiscuz