.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη


Αγαπητοί φίλοι,

Στις 3 Μαΐου 2017 απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στο διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας σας, με σκοπό να ζητήσουμε να δημοσιευθεί ως διαφήμιση (έναντι της προβλεπόμενης αμοιβής) η ανακοίνωσή μας και η αφίσα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση Μνήμης και Τιμής που διοργανώνουμε στο Σύνταγμα, τη Κυριακή 7/5, για να τιμήσουμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

Μας ζητήθηκε το κείμενο της ανακοίνωσης και η αφίσα (ο κόκκινος στρατιώτης και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, με υπότιτλο «Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις»)

Με μεγάλη μας έκπληξη και απορία η απάντηση ήταν αρνητική και λακωνική: «δεν είναι προς δημοσίευση όποτε ας το αφήσουμε».
Καμία άλλη εξήγηση ή ερμηνεία αυτής της απόφασης.

Αγαπητοί φίλοι,

Ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός πολέμησαν μαζί με τα αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, όπως το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, που εμπνευστής τους ήταν το ΚΚΕ.
Στον αγώνα αυτό 25 εκ σοβιετικοί πολίτες και 700.000 Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους. Δίπλα δίπλα. Από το Στάλινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο.
Η Ηλέκτρα μαζί με τη Ζόγια. Γι αυτό και η απόφασή σας ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εμάς.

Η Ομοσπονδία μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την πορεία μνήμης Αθάνατη Στρατιά, με τη συμμετοχή βετεράνων και απογόνων τους του Μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα. Θεωρούμε ότι η απόφασή σας ήταν προϊόν παρεξήγησης ή παρερμηνείας και σας ζητούμε να την αναθεωρήσετε.

Σας καλούμε τη Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα. Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Με τιμή και εκτίμηση,
Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Δείτε για την συγκέντρωση και εδώΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 46.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη"

Ανώνυμα

Καλό είναι όταν ανεβάζουμε κάτι να ξέρουμε τι είναι. Δείτε την άλλη αφίσα (στο λινκ που δίνει για τη συγκέντρωση έχει άλλη αφίσα) με την κορδέλα (τρεις μαύρες ρίγες και δύο πορτοκαλί) μάθετε τι σημαίνει και μετά πείτε ότι κάνατε λάθος.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85

lathranagnostis

……και η απάντηση του «Ριζοσπάστη»
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9344965

wpDiscuz