.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015


EEK_logo7251Ο λαός, με οργή και ελπίδα, μαύρισε αγρίως όσους τού μαύρισαν την ζωή στα μνημονιακά χρόνια. Τους ένοχους και συνένοχους των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού που επέβαλε η τρόικα ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ με τα Μνημόνια και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις των πιστών υπηρετών της στην Ελλάδα, τους Σαμαράδες, Βενιζέλους, Παπανδρέου, Κουβέληδες, Καρατζαφέρηδες. Έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα στην ίδια την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, στο ΔΝΤ, στους διεθνείς τοκογλύφους, σε ντόπιους και διεθνείς κεφαλαιοκράτες. Ο λαός απέδειξε και με αγώνες και με ψήφο ότι θέλει και μπορεί να σκίσει τα Μνημόνια, εδώ και τώρα!

Με ελπίδα, στράφηκε μαζικά προς τα αριστερά και ανέδειξε στην κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ένα κόμμα της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τομή που οι κυρίαρχες συστημικές δυνάμεις και οι ρεφορμιστές θέλουν να κλείσουν βιαστικά. Μια ελπίδα που τους τρομάζει και τρέχουν να ποδοπατήσουν πριν προλάβει ν’ ανθοβολήσει και βγάλει καρπούς.

Γι’ αυτό και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από το ίδιο βράδυ των νικηφόρων για το ίδιο το κόμμα της εκλογών, βιάστηκε να ανακοινώσει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού με το ακροδεξιό, εθνικιστικό, ξενοφοβικό-αντιμεταναστευτικό, θρησκόληπτο κι αντισημιτικό κόμμα των “ψεκασμένων” του Καμμένου, του φίλου των εφοπλιστικών κύκλων. Είναι απαράδεκτο, όταν βράζει η Ευρώπη από τους εθνικισμούς, την ξενοφοβία, τους ρατσισμούς, ένα κόμμα της Αριστεράς, τη στιγμή της ιστορικής νίκης του, να στηρίζεται σε αστικές δυνάμεις του σωβινισμού και της ξενοφοβίας. “Αποδαιμονοποιώντας” και συμμαχώντας με ένα ακροδεξιό κόμμα δίνεται ένα πρώτο δώρο στη ναζιστική “Χρυσή Αυγή” που κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες διατηρεί την τρίτη θέση στην αστική Βουλή, εφεδρεία πολύτιμη κι απειλητική για μια ρεβάνς της μαύρης καπιταλιστικής αντίδρασης

Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν προειλημμένη απόφαση κι όχι αποτέλεσμα του ελλείμματος 2 εδρών για την επίτευξη αυτοδυναμίας. Εάν προχωρούσε, όπως είχε λαϊκή εντολή, σε συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση όλα τα άλλα, ιδιαίτερα τα μικρά – και πιεσμένα- κοινοβουλευτικά κόμματα που θα είχαν την ευθύνη μιας νέας προσφυγής τις κάλπες εάν δεν δίνανε έστω ψήφο ανοχής. Το ίδιο το ΚΚΕ θα βρισκότανε κάτω από την πίεση της ίδιας της βάσης του ενάντια στην πεισματική του άρνηση συνεργασίας για χάρη της γραφειοκρατικής του αυτοσυντήρησης. Αλλά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μπορούσε δεν ήθελε. Προτιμούσε έναν σάπιο συμβιβασμό με την ακροδεξιά “αντιμνημονιακή” ουρά της αστικής τάξης σαν πρώτο δείγμα γραφής για έναν ευρύτερο κι ακόμα πιο σάπιο συμβιβασμό που ελπίζει (ματαίως) να έχει με τα αφεντικά, ντόπια και ξένα, με τους “πιστωτές”, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Κι αυτή ακόμα τη στιγμή, το ΕΕΚ καλεί τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουν, χωρίς αναβολές κι αναστολές, να πεταχτούν έξω οι ακροδεξιοί εθνικιστές υπουργοί και υφυπουργοί και να απευθυνθεί κάλεσμα στα μέλη και την ηγεσία του ΚΚΕ για συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στηριγμένης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα κι αποφασισμένης να εφαρμόσει άμεσα ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση.

Το ΕΕΚ, στις τελευταίες εκλογές, λόγω δυσβάστακτου οικονομικού κόστους, κατέβηκε μόνο σε 25 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες, ενώ στις υπόλοιπες κάλεσε να ψηφιστούν αγωνιστές γνωστοί στο κίνημα που ήταν υποψήφιοι στα άλλα ψηφοδέλτια της Αριστεράς. Πήραμε ένα χαμηλό αριθμό ψήφων (2.441), όπως κι άλλα ψηφοδέλτια της Αριστεράς, κυρίως λόγω του κυρίαρχου ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το ΚΚΕ περιορίστηκε στο στενό χώρο της επιρροής του και το εκλογικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το αριστερό “πατριωτικό” ΜΑΡΣ πήρε λιγότερους ψήφους από το άθροισμα των ψήφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Σχεδίου Β του Αλαβάνου τον Μάιο του 2014.

Μέσα από την σύντομη και δύσκολη καμπάνια, γνωρίζουμε ότι ο “σκληρός πυρήνας” των υποστηρικτών του ΕΕΚ έχει ανανεωθεί από νέους ανυπότακτους αγωνιστές που αναζητούν μια επαναστατική απάντηση στην κρίση. Τους ευχαριστούμε και αυτούς κι όλους τους συντρόφους του ΕΕΚ για την πολύτιμη συμβολή τους σ’ αυτήν την μάχη – προανάκρουσμα των ιστορικών συγκρούσεων που έρχονται.

Συνεχίζουμε με το επαναστατικό μας πρόγραμμα και παλεύοντας για ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο πάλης ενάντια στα μέτωπα ταξικής συνεργασίας .Δεν δίνουμε και δεν υπάρχει καμιά περίοδος χάριτος. Δεν αναθέτουμε τίποτα σε κανένα, πολύ λιγότερο δεν δίνουμε λευκές επιταγές. Χρειάζεται ΤΩΡΑ ένα τολμηρό, μαζικό πολιτικό-διεκδικητικό κίνημα να ξεδιπλωθεί. Μας τα πήραν όλα η τρόικα κι οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα θέλουμε όλα τα κλεμένα πίσω και τα θέλουμε τώρα. Για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΕΕΚΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 14.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015"

Ανώνυμα

Όλα τα μωρά στην πίστα της κυβέρνησης της «Αριστεράς»…

Χαλιούνται οι «αντικαπιταλισταράδες» του ΕΕΚ που «δεν πιέστηκε αρκετά» το ΚΚΕ για να συμμετάσχει στην αστική διακυβέρνηση και ζητούν από το ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει… Ενοχλούνται που το ΚΚΕ με αυτήν ακριβώς τη γραμμή άρνησης ενσωμάτωσης στη διαχείριση του αστικού συστήματος και νομιμοποίησης των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων ενισχύθηκε και εκλογικά (πράγμα που επιμελώς θάφτηκε απ’ όλους). Μπράβο σας, ούτε η «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πήρε ανοιχτά τέτοια κατάπτυστη θέση. Πάρτε το χαμπάρι όμως: το ΚΚΕ θα είναι πρωτοπόρος στην οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος ως την εργατική εξουσία- το σύστημα δεν το βάζει στο χέρι όσο κι αν το θέλει…

Ανώνυμα

Ανώνυμε 15:27 που είδες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ουρά του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό το κουτόχορτο σας ταίζει ο Κουτσούμπας; Είστε κλεισμένοι στα κάστρα του πάντα πάνσοφου κόμματος και έχετε χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα. Το να σας πει κάποιος ότι επίσης έχετε χάσει κάθε επαφή και με το λενινισμό μάλλον δεν πρόκειται να διαταράξει τη μακαριότητά σας…

Ανώνυμα
@20:28 αν και άλλο ήταν το θέμα της απάντησης, ωστόσο «τρώγεσαι» μου φαίνεται- -το ότι παρεμβαίνετε σε αναρίθμητους χώρους με ΚΟΙΝΑ σχήματα με το ΣΥΡΙΖΑ σε καλύπτει; -το ότι το «κάτω η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων» χωρίς άλλες διευκρινίσεις ήταν η ΚΟΙΝΗ σας σημαία με το ΣΥΡΙΖΑ, που του άλειφε βούτυρο στο ψωμί στην πορεία του προς την κυβέρνηση σε καλύπτει; -τα καλέσματα για ψήφο στο Σακελλαρίδη (εμμέσως πλην σαφέστατα) στο β γύρο των δημοτικών από σας (ή στη Δούρου από ΕΕΚ); -τα ΚΟΙΝΑ (αντιΔΑΠ σκέτο, χωρίς πολλές απαιτήσεις) μπλοκ σε πάγια, μόνιμη βάση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις συνελεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ ήδη από το 2006 που έχουν καταστήσει τα ΕΑΑΚ το άτυπο (και λίγο πιο κινηματικό και «συγκρουσιακό» για τις ανάγκες του κομματιού που απευθύνονται) μαγαζί της νέας σοσιαλδημοκρατίας;- σε καλύπτει; -οι γνωστές «φωνούλες» τύπου Δελαστίκ, Μπιτσάκη, Ρούση, Π.Π κοκ που πιέζουν μονίμως για πιο «θαρραλέα» ανοίγματα στο ΣΥΡΙΖΑ -σε βαθμό που αν κάποιος δεν τους ξέρει να μην πιστεύει ότι ΔΕΝ ανήκουν σ αυτόν- ΧΩΡΙΣ να αναγκάζεται να διευκρινίσει τίποτα κανείς… σε καλύπτει μήπως; -το γεγονός ότι το περιβόητο ρεφορμιστικό «μεταβατικό πρόγραμμα» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προϋποθέτει αντικειμενικά την ύπαρξη (αριστερής) κυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού που θα το προωθήσει (πάντα… Διαβάστε περισσότερα »
αλήθειας
1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σαφήνεια λεέι ότι θα ασκήσει αριστερή λαϊκή/εργατική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα παλεύει μέσα στο λαϊκο κίνημα για να: α. Βαθαίνουν τα όποια φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, β. αποκρούονται τα όπιια πάλι, αντιλαϊκά μέτρα. Η τακτική αυτή δένεται με τον στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. 2. Χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι για συγκρότηση των οργάνων πολιτικής του λαού μας και του εργατικού κινήματος: Δημοκρατικά οργανωένος λαός σημαίνει συμβολή στην συγκρότηση λαϊκών συνελεύσεων με οργάνωση και αυτοοργάνωση. 3. Το αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το βρίσκω αξιοπρεπές μιας και ΔΕΝ θέλει να στηρίξει κριτικά ΚΑΜΜΙΑ κυβέρνηση σε καπιταλιστικό πλαισιο (δεν αξιολογώ την θέση απλά την καταγράφω), συνεπώς ΔΕΝ υπήρχε καμμία πε΄ριπτωση για εκλογικό άλμα της. Ομως μπορούσε να καταγράψει καλύτερο αποτέλεσμα εάν: α. Είχε προχωρήσει ΕΓΚΑΙΡΑ η εφαρμογή της απόφασης της 2ης Συνδιάσκεψης με θέμα την ΜΕτωπική Συμπόρευση και β. Αν είχε δώσει από την αρχή το δικαίωμα στην τοπικές και τις κλαδικές οργανώσεις της, στο να ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ την κεντρική φυσιογνωμία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο γύρος συνελεύσεων των κλαδικών και τοπικών οργανώσεων πανελλαδικά με θέμα την μετωπική συμπόρευση είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, που μάλιστα έδωσε και δυναμική εκλογικά. ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνο ΘΕΤΙΚΑ ποτελεσματα μπορεί΄να έχει… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz