.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα


antarsya-2-725Ανακοίνωση της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1. Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μα βαριά ήττα για τις αντιδραστικές κυβερνητικές δυνάμεις ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ. Ο λαός καταδικάζοντας τις δυνάμεις αυτές, μαζί με όλες τις δυνάμεις που πήραν μέρος στην επίθεση (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΛΑΡ, ΛΑΟΣ), αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα εκδηλώνει την αγανάκτησή του απέναντι στην βαρβαρότητα της επίθεσης, το ξεπέρασμα του φόβου, την απόφαση του να φύγουν όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, να γυρίσει σελίδα.

2. Εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα αποτελεί η τρίτη θέση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ, που δείχνει ότι απέναντι στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές απαιτείται διαρκές μέτωπο, πάλη όχι μόνο για να καταδικαστούν ισόβια οι ναζί αλλά και να ξηλωθούν τα στηρίγματά τους στην αστυνομία και στο κράτος συνολικότερα. Μάχη για να ξεριζωθεί το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς.

3. Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ είναι θετικό. Υπήρξε διπλασιασμός σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη του 2012. Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας αντανακλά την επίδραση του άλλου δρόμου της ρήξη και της σύγκρουσης με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που άλλωστε είναι πιο σημαντική από αυτό που καταγράφεται εκλογικά. Αποτύπωσε την διαμαρτυρία και την προειδοποίηση ενός αριστερού κόσμου απέναντι στη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική συνεργασία έδωσε πρόσθετη δυναμική στο εκλογικό αποτέλεσμα και δίνει ώθηση στην προοπτική συνέχισης και εμβάθυνσης του εγχειρήματος. Συνολικά το αποτέλεσμα μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και την επόμενη μέρα.

4. Το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης την πολιτική που επιδιώκει «ανακούφιση» του λαού, μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει ότι χωρίς παύση πληρωμών στο χρέος, χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, χωρίς εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ελπίδα του εργατικού κινήματος και του λαού δεν θα δικαιωθεί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς καμιά αναμονή και περίοδο χάριτος, θα συμβάλλει στην εργατική και λαϊκή αντεπίθεση, θα παλέψει για να επιβληθούν φιλολαϊκά μέτρα, να ξηλωθούν τα μνημόνια, να συνδεθούν οι αγώνες με το πρόγραμμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, στο πλαίσια της λογικής της αριστερής, εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης.

5. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη. Θα αποτιμήσει με συλλογικό και συντροφικό τρόπο το αποτέλεσμα και την εμπειρία κι θα χαράξει τα επόμενα ενωτικά βήματα, επιμένοντας στο δρόμο της μετωπικής συνεργασίας των δυνάμεων και των αγωνιστών που αναζητούν την Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Θα παρέμβει οργανωμένα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο των οξυμένων πολιτικών και κοινωνικών μαχών που ανοίγεται μπροστά μας.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα"

αλήθειας

Η ρεφορμιστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη νίκη.

Η κομμουνιστική αριστερά, τελικά πήρε κάτι από την εκλογική αριστερή στροφή ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, της εργατικής τάξης και του λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασιάζει σχεδον το πολύ χαμηλό 0,3% σε 0,6% σε σχέση με τις εκλογές του ιουνίου ’12. Καταφέρνει να επανασυπειρώσει ένα τμήμα από τον κόσμο που την στήριξε σε αυτές τις εκλογές.

Οι παραπάνω ψήφοι της προέρχονται από ένα μικρό ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού και του εργατόκοσμου που δεν εγκρίνουν την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δείχνει ότι έγινε ένα μικρό διακριτό βήμα στην προσπάθεια συμβολής στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

Το κκε με το 5,4% έχει 0,9% σχεδόν μια μονάδα άνοδο, σε σχέση με το 4,5% των εκλογών του Ιουνίου ’12. Ισα όμως που καταφέρνει να επανασυσπειρώσει ένα μικρό τμήμα από το 8,5% που είχε στις εκλογές του Μαϊου του ’12.

αλήθειας
Το αποτέλεσμα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αξιοπρεπές αν και μικρό φυσικά. Για τους εξής λόγους: α. ΔΕΝ έχει καμμία πρόταση για οποιαδήποτε μορφή και περιεχόμενο κυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού. Δεν το αξιολογώ ως θέση, απλά το καταγράφω. Σε μια περίοδο όμως που η εργατική τάξη και ο λαός ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, είναι φανερό πως δεν έχει καμμία δυνατότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο να κάνει ένα μεγάλο εκλογικό άλμα. β. Θα μπορούσε όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, ΑΝ υλοποιούσε έγκαιρα την απόφαση της 2ης Συνδιάσκεψης με θέμα την Μετωπική Συμπόρευση. Αργησε πολύ όμως. Παρόλαυτά η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ και το επαρκές -ταξικά και ευρύτερα λαϊκά- περιεχόμενο αυτής, ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στο να υπάρχει αυτο το αξιοπρεπές αποτέλεσμα. γ. ενας τρίτος λόγος που φρενάρει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλογικά αλλά ΚΥΡΙΩΣ κοινωνικά, είναι φυσικά η ανύπαρκτη μέχρι πριν ελάχιστο καιρό, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!!! Αναστροφή αυτής της άσχημης και αντιδημοκρατικής κατάστασης, έγινε με την διαδικασία των συνελεύσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, των τοπικών και κλαδικών της οργανώσεων. Οπου σε αυτές τις συνελεύσεις, ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ. Η διαδικασία αυτή ήταν προτώγνρη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εάν παγιωθεί αυτή η διαδικασία, όπου αναδυκνύονται οι κλαδικές και οι… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz