.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες πολέμου – απεργούς πείνας. Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Κυριακή 30/11, στις 4.00 μ.μ.


Antikapitalistiki-Anatropi FΟ αγώνας των Σύριων προσφύγων είναι αγώνας για την επιβίωση και τη αξιοπρέπεια όλων των προσφύγων, που ξεσκεπάζει την υποκρισία των κρατών-μελών της ΕΕ και την προσχηματική επίκληση εκ μέρους τους της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Oι Σύριοι πρόσφυγες-απεργοί πείνας αμφισβητούν εμπράκτως, και για πρώτη φορά με συλλογικό και δημόσιο τρόπο, τη συνθήκη του Δουβλίνου που τους καταδικάζει σε εγκλωβισμό στη χώρα εισόδου καθιστώντας, εν προκειμένω, αδύνατη την αξιοπρεπή διαβίωσή τους σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και γενικευμένης φτώχειας, και μετατρέποντας ακόμα και το δικαίωμα της χορήγησης ασύλου σε νομικό εργαλείο αποκλεισμού.

Οι απεργοί πείνας δείχνουν όχι απλώς το όριο της ανθρωπιστικής πολιτικής που ασκείται από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη, αλλά την εργαλειακή χρήση της και τον κατασταλτικό πυρήνα της. Για άλλη μία φορά η ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου αποδεικνύεται ξεκάθαρα απρόθυμη να εφαρμόσει ακόμα και ό,τι μεγαλόστομα έχει προαναγγείλει και θεσπίσει ως κοινοτικό δίκαιο προστασίας των προσφύγων.

Οι Σύριοι πρόσφυγες ζητούν το αυτονόητο, να έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν ως πρόσφυγες πολέμου σε όποια χώρα εξασφαλίζει στοιχειωδώς τη δυνατότητα να ζήσουν. Η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι είναι υποχρεωμένοι να υπαχθούν στο ελληνικό σύστημα ασύλου και να παραμείνουν υποχρεωτικά στην Ελλάδα και επικαλείται αδυναμία να εφαρμόσει το κοινοτικό δίκαιο περί «προσωρινής προστασίας» σε περίπτωση μαζικής εισροής προσφύγων και «κατανομής των βαρών» μεταξύ των κρατών-μελών (Π.Δ. 80/2006).

Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ στέλνουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στους πρόσφυγες πολέμου την ίδια ώρα που έχουν συμβάλλει με την εμπλοκή τους στη Συρία και αλλού στο να πολλαπλασιάζονται οι πόλεμοι και τα θύματά τους.

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των Σύριων προσφύγων-απεργών πείνας
Να σπάσουν οι αποκλεισμοί της ΕΕ, να καταργηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους:

-με έμπρακτη στήριξη (στέγαση, σίτιση, υλικοτεχνική υποδομή για τη διαμαρτυρία) με έξοδα της Περιφέρειας (έκτακτα έξοδα ή κονδύλι για πολιτικούς πρόσφυγες που υπάρχει στον προϋπολογισμό)

-με πολιτική στήριξη για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Κυριακή 30/11, στις 4.00 μ.μ.
Και σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην ΑττικήΚριτικές - Συζήτηση

Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες πολέμου - απεργούς πείνας

Ο αγώνας των Σύριων προσφύγων είναι αγώνας για την επιβίωση και τη αξιοπρέπεια όλων των προσφύγων, που ξεσκεπάζει την υποκρισία των κρατών-μελών της ΕΕ και την προσχηματική επίκληση εκ μέρους τους της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Oι Σύριοι πρόσφυγες-απεργοί πείνας αμφισβητούν εμπράκτως, και για πρώτη φορά με συλλογικό και δημόσιο τρόπο, τη συνθήκη του Δουβλίνου.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες πολέμου – απεργούς πείνας. Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Κυριακή 30/11, στις 4.00 μ.μ."

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, οι αγωνιστές από την Τουρκία συμμετέχουν για 2 μέρες μαζί με τους αλους κρατουμένους στην άρνηση μεσημεριανού κλειδώματος στην φυλακή Κορυδαλλού στο ΣΤ πτέρυγα.
Καταθέσαν προς το υπουργεία μια αίτηση με εξής:
Εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία δεν θα μπούμε στα κελιά για 2 μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Όχι στην υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού
Οι αγωνιστές από την Τουρκία στην φυλακή Κορυδαλλού (πτέρυγα ΣΤ )

wpDiscuz