.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ήταν κάποτε μια κατάργηση των ΜΑΤ…


MAT-SYRIZA -pandieraΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι και ενισχύει την καταστολή

Μετά τις πρώτες κινήσεις, για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης συναγωνίζεται σε παλινδρόμηση τους συναδέλφους του, του οικονομικού επιτελείου. Μόλις λίγους μήνες μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις για «κατάργηση των ΜΑΤ», τώρα ο κ. Πανούσης μετατοπίζεται στην «αυτοκάθαρση της αστυνομίας». Της αστυνομίας που ψηφίζει μαζικά τους νεοναζί της ΧΑ και διατηρεί θύλακές της σε κρίσιμους κρίκους του μηχανισμού καταστολής, που πρωτοστατεί σε δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, που κακοποιεί και προπηλακίζει μετανάστες; Ο κ. Πανούσης ξέχασε φαίνεται ότι η «αυτοκάθαρση» έχει ανεκδοτολογική υπόσταση στην Ελλάδα, μετά την αλησμόνητη «αυτοκάθαρση» της εκκλησίας και των διαπλεκόμενων κυκλωμάτων της επί Χριστόδουλου.

Προφανώς, ο κ. Πανούσης δεν έχει βρεθεί ποτέ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για να διαπιστώσει τι ακριβώς σημαίνει η «αμυντική στάση» των κατασταλτικών μηχανισμών. Πόσες φορές αλήθεια έχουν δικαιολογηθεί προπηλακισμοί, βίαιοι ξυλοδαρμοί, κατακλυσμός δακρυγόνων με την «αμυντική στάση», θυμάται ο κ. Πανούσης μήπως;

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασαν τις (όχι τόσο παλιές) δηλώσεις περί κατάργησης των ΜΑΤ ή της αλλαγής τους ή της μεταμόρφωσής τους, όπως κατά περιόδους, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακούμε για τα ΜΑΤ, καθώς και τους ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κ.λπ. Όχι μόνο δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, αλλά οι μηχανισμοί που έχουν εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο των πολιτών παίρνουν συγχωροχάρτι για τη μέχρι τώρα δράση τους και αναβαθμίζονται.

Ταυτόχρονα, οι παλινδρομήσεις στο θέμα των μεταναστών συνεχίζονται. Από το «θα κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης», πήγαμε στη «σταδιακή απελευθέρωση» και μόλις σήμερα, 4 Μαρτίου, οι εξαγγελίες έγιναν «η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητούνται διάφορα», όπως είπε ο υπουργός. Τα «διάφορα» παίζουν με τις ζωές ανθρώπων σε κολαστήρια που προσβάλλουν την ανθρωπότητα. Αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το «συζητάει» ακόμα, προσεγγίζοντας την ακροδεξιά ατζέντα των ΑΝΕΛ και προσπαθεί να κατευνάσει και τις εκ των έσω αντιδράσεις από τα δεξιά της, όπως ακριβώς κάνει και στο εξωτερικό για όλα τα ζητήματα.

Οι δηλώσεις Πανούση είναι η φυσιολογική εξέλιξη των εξαγγελιών περί «καλύτερων εξοπλισμένων υλικά και θεσμικά αστυνομικών». Η επόμενη φάση θα είναι ανακοινώσεις του τύπου «έγινε περιορισμένη και δικαιολογημένη χρήση χημικών» ή «οι αστυνομικοί προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διάλεξε πλευρά και αυτή η πλευρά είναι με την αστυνομία και την καταστολή.

• Να κλείσουν άμεσα τα κολαστήρια κράτησης μεταναστών.

• Να διαλυθούν άμεσα ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ

• Να αποταχθούν όλοι οι ένστολοι που έχουν πάρει μέρος σε δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, μεταναστών ή άλλων πολιτών

• Ξήλωμα των ακροδεξιών και νεοναζί, άμεσα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Ήταν κάποτε μια κατάργηση των ΜΑΤ…"

Δημήτρης Πέππας
Ένα απ’ τα ρητορικά ερωτήματα που απηύθυνα κάποια στιγμή μέσω fb ως σχόλιο σε υποψήφιο γνωστό μου, νυν βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ηλείας, έναν από την ανανεωτική πτέρυγα που κατά τη διάρκεια των γεγονότων του πολυτεχνείου το ’73 είχε συλληφθεί και είχε φάει το ξύλο της αρκούδας από τους ασφαλίτες στο εατ εσα, ήταν: «είμαι περίεργος να δω πως θα «καθαρίσετε» με το βαθύ κράτος που έχει αυτονομηθεί, λειτουργεί προς όφελός του και διακατέχεται από ακροδεξιές πεποιθήσεις. Εννοώ, τους δικαστές και τους μπάτσους ποιός θα τους μαζέψει;» Απάντηση δεν πήρα! Ως εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ηλεία σε ζωντανή μου συνέντευξη στο ΙΟΝΙΟΝ fm στις 20 Γενάρη είχα καταφέρει να βάλω εν μέρει τη δική μου αντζέντα στην κουβέντα με τους δημοσιογράφους και να κάνω αναφορά στο μεταναστευτικό, που παραδόξως, δεν ήταν κεντρικό θέμα, αν δεν έλειπε παντελώς από την μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ, πράγμα ανεξήγητο εν όψι της ανάληψης της κυβέρνησης από τον «αριστερό» Τσίπρα. Μάλιστα έδωσα 5 συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα τρείς στο ραδιόφωνο και δυό στην TV και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γι αυτό το ζήτημα. Το ’12 αντίθετα κυριαρχούσε στα πάνελ με αποτέλεσμα το μπούμ της ΧΑ… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz