.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άνοιξαν με επιτυχία οι πύλες του φεστιβάλ “Αναιρέσεις”!


Με επιτυχία άνοιξε τις πύλες του το φεστιβάλ “Αναιρέσεις 2017” στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Ιουνίου, για άλλη μια χρονιά στη Γεωπονική.

Πλούσιο πρόγραμμα, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικά περίπτερα και κοσμοσυρροή.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, εδώ.

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της πρώτης ημέρας, ήταν αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση και θα παρουσιαστεί ολόκληρη σε βίντεο σε επόμενη ανάρτηση.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ιστορικό πεδίο αναφοράς, πηγή έμπνευσης και γνώσης για τη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος. Μέρος αυτής της προσπάθειας φιλοδοξεί να αποτελέσει η εκδήλωση της Παρασκευής 2/6 με τίτλο:

«Η εμπειρία του Οκτώβρη οδηγός για τις νέες εφόδους στον ουρανό. Επανάσταση, Πρωτοπορία, Κομμουνισμός από την σκοπιά των σημερινών αναμετρήσεων»,

σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, ο Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ο Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος και συγγραφέας και ο Περικλής Παυλίδης, καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, μερικά στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ.

Σήμερα Σάββατο, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, η κεντρική πολιτική εκδήλωση έχει θέμα: «Ο πόλεμος στη γειτονιά μας. Για μια αντιπολεμική διεθνιστική απάντηση».

 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ξεσηκώνει τον κόσμο στο φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017», ερμηνεύοντας μοναδικά το τραγούδι «Μην κλαις και μη λυπάσαι που βραδιάζει» («Τα σπίτια είναι χαμηλά») σε μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου και στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη από τα «Λαϊκά Προάστια».

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.